Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Κοινωνική προστασία - βιώσιμη πόλη - επενδύσεις, το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής

Το τρίπτυχο, κοινωνική προστασία - βιώσιμη πόλη - επενδύσεις (με σεβασμό στο περιβάλλον και έμφαση σε επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας), θα αποτελέσει  τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής μέχρι τη λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου, σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή. «Με βάση το τρίπτυχο αυτό και την επιμονή μας στον ανοιχτό διάλογο, την καλόπιστη συνεργασία και την ειλικρινή συνεννόηση, χωρίς ιδεοληψίες και λαϊκισμούς, είμαστε βέβαιοι», τόνισε ο Π.Σκοτινιώτης, «ότι θα υπάρξει ακόμη πιο ευρεία και ισχυρή κοινωνική στήριξη των δράσεων και πρωτοβουλιών μας, που αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων που θέτουμε.
Θεωρούμε ότι στην κατεύθυνση αυτή σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία, με τον τρόπο αυτό, θα αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο». Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε ο Δήμαρχος, βαρύνουσα σημασία έχει η συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής, όπου θα συζητηθεί η δημιουργία του τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε, μάλιστα, να ακολουθήσει νέα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου, στην οποία θα υπάρξει ολοκληρωμένη παρουσίαση και ουσιαστικός διάλογος για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του νερού και της αποχέτευσης ως δημόσιων κοινωνικών αγαθών, ώστε αμέσως μετά το θέμα να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή. 
Συνεχίζοντας την εισήγησή του, ο Δήμαρχος Βόλου υπογράμμισε πως το πιο πολύτιμο κεφάλαιο αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι οι σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει και η επιλογή της να λειτουργεί ως παράγοντας ενότητας και συνοχής της τοπικής κοινωνίας. «Αυτό οφείλεται πρωτίστως στην απόλυτη προσήλωση στις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας,  της αξιοκρατίας και της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος. Σε αυτές τις αρχές θα παραμείνουμε αμετακίνητοι. Όπως αμετακίνητοι θα παραμείνουμε στην αντίληψή μας για ανοιχτή, ανεκτική και εξωστρεφή πόλη και για μια Αυτοδιοίκηση που μπορεί να διαδραματίσει ενεργό και δημιουργικό ρόλο στην παραγωγική και θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά. 
«Είναι αυτονόητο», κατέληξε ο κ.Σκοτινιώτης, «πως όταν αποφασίζαμε να “αναποδογυρίσουμε το τραπέζι”, είχαμε πλήρη επίγνωση ότι θα συναντούσαμε ισχυρές αντιδράσεις από συντεχνιακά συμφέροντα και από τις δυνάμεις της ακινησίας, της οπισθοδρόμησης και του λαϊκισμού. Το ιδιαίτερα αισιόδοξο είναι ότι μέρα με τη μέρα συσσωρεύεται στην τοπική κοινωνία ένα όλο και πιο ισχυρό μεταρρυθμιστικό δυναμικό και απελευθερώνονται όλο και περισσότερες δημιουργικές δυνάμεις, σηματοδοτώντας ένα ευρύτατο κοινό πεδίο πολιτικής και κοινωνικής συναντίληψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: