Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Επείγουσα ανάγκη η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Δημοτική Αρχή Βόλου αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα βρεθεί το ζήτημα της εγκληματικότητας, το οποίο αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα τόσο για το Πολεοδομικό Συγκρότημα, όσο και για την ύπαιθρο του ενιαίου Δήμου. Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με το προεδρείο του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Λαυρεντίου, το οποίο του επέδωσε ψήφισμα-απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων του χωριού, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία ηλικιωμένης γυναίκας.

Ο Δήμος Βόλου κέρδισε τη μάχη με το χρόνο για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Ο Δήμος Βόλου είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο φακέλων των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων σε ποσοστό 100%, όπως φαίνεται και στην τελευταία ενημερωμένη λίστα του Υπουργείου Υγείας. Στο Δήμο Βόλου έχουν καταγραφεί 2.164 δικαιούχοι και το ύψος της επιχορήγησης για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2012, το οποίο ήδη κατανεμήθηκε στο Δήμο με σημερινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ.Αντ.Μανιτάκη, ανέρχεται σε 1.682.187,94€. Η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους θα γίνει μέσω της ΔΙΑΣ Α.Ε., με κατάθεση των επιδομάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Με νέα γεώτρηση εξοπλίζεται το δίκτυο ύδρευσης της Αγριάς

Τον εμπλουτισμό του δικτύου ύδρευσης Αγριάς, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε περιόδους αυξημένης κατανάλωσης, εξασφαλίζει η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ που αφορά τη μίσθωση ελαιοπερίβολου και του τεχνικού εξοπλισμού του αντλιοστασίου (γεώτρηση), που βρίσκεται εντός αυτού. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.