Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Να διευρύνουμε τα περιθώρια αυτοδύναμης πορείας της χώρας μας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών

«Για την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα, είναι η στιγμή που επιβάλλεται πια να διαμορφώσουν, με την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση, ένα εθνικό σχέδιο για το μέλλον, συναρθρώνοντάς το δυναμικά με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια διάσταση. Ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης, που με σκληρή διαπραγμάτευση και κινήσεις ψύχραιμες, μελετημένες και αποφασιστικές,  θα δώσει τη δυνατότητα να διευρύνουμε συνεχώς τα περιθώρια αυτοδύναμης πορείας της χώρας μας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών. Χωρίς γεωπολιτικές φαντασιώσεις που διαψεύδονται την επόμενη μέρα και χωρίς τον διάχυτο πια, καταστροφικό λαϊκισμό.

Αρχίζουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση πλατείας στο Νέο Δέλτα

Ένα ακόμη σημαντικό έργο πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της πολιτικής που με σχέδιο και συνέπεια υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Βόλου για την περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων σε υποβαθμισμένες περιοχές του ενιαίου Δήμου. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το έργο δημιουργίας πλατείας σε κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται στην περιοχή Νέο Δέλτα, στη Νέα Ιωνία, για την υλοποίηση του οποίου υπογράφηκε η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ.Τσολής Α.Ε.».

Δωρεάν διανομή λαδιού από το Δήμο Βόλου μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Πάνω από χίλια λίτρα ελαιολάδου θα διαθέσει ο Δήμος Βόλου το επόμενο διάστημα σε ανήμπορους συμπολίτες μέσω του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής η οποία υλοποιήθηκε χάρις στην υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Λαυρεντίου και την εθελοντική εργασία κατοίκων της περιοχής και επαγγελματιών του χώρου.

Σκοτείνιασε ο Βόλος την «Ώρα της Γης»

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. ενάντια στην κλιματική αλλαγή «Ώρα της Γης», που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 23 Μαρτίου σε όλο τον πλανήτη. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου, οι Βολιώτες έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα στα σπίτια τους, ενώ την ίδια ώρα σκοτείνιασε το Δημαρχείο και άλλα δημοτικά κτήρια της πόλης.