Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Φυτεύτηκαν μουριές και πλατάνια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου

Εθελοντική δενδροφύτευση από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με το «Ευγένειο» 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκε χθες στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, όπου φυτεύτηκαν μουριές και πλατάνια, με τους  μικρούς μαθητές να συμμετέχουν ενεργά και με ενθουσιασμό στη διαδικασία της δεντροφύτευσης.
Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, κ. Παντελής Πελεκάνος, ο οποίος συμμετείχε στη δράση, τόνισε ότι «η δενδροφύτευση αποτελεί στόχο αλλά και πυρήνα της αντίληψής μας για την καταπολέμηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Είναι μια στοχευμένη συλλογική προσπάθεια μαθητών, φορέων και κατοίκων της περιοχής σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή που υλοποιείται μετά από σχεδιασμό και συνεργασία. Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές και τους δασκάλους του Ευγένειου δημοτικού σχολείου που δέχτηκαν να υλοποιήσουμε από κοινού την σημαντική αυτή περιβαλλοντική δράση. Οι μαθητές αναπτύσσοντας περιβαλλοντικές δράσεις που συνδέονται με τον τόπο τους, έρχονται σε επαφή με τη φύση βιωματικά και μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον τους Αποδεικνύεται μ’ αυτό τον τρόπο και έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον, συμβάλλοντας έστω και συμβολικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας».  
Από το σχολείο συμμετείχαν ο Διευθυντής κ. Ι.Φραγγογιάννης και οι μαθητές των  τάξεων Α΄, Γ΄ και Ε΄ με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Α.Τσιάρα, Ολ.Τούρνα και Δ.Σαματά, ενώ από τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος κ.Ελ. Διαμαντένιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: