Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

"Ας μιλήσουμε, επιτέλους, για την πόλη μας. Ενέργεια και περιβάλλον μείζονα θέματα για την επόμενη 5ετία", του Ηλία Ξηρακιά Αντιδημάρχου Βόλου

Το σκηνικό των επόμενων τοπικών εκλογών στο Δήμο Βόλου ουσιαστικά έχει διαμορφωθεί και οι υποψήφιοι έχουν πάρει θέση, όπως άλλως αναμενόταν, όλοι εναντίον ενός, δηλαδή όλοι εναντίον της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του Πάνου Σκοτινιώτη. Από τις πρώτες μάλιστα δηλώσεις τους είναι «φως φανάρι» πως θα ζήσουμε μια αντιπαράθεση χωρίς πρόγραμμα για τα τοπικά προβλήματα και τα δημοτικά θέματα, για το σήμερα και το αύριο της πόλης, αλλά τα πάντα θα κινούνται με βάση τις κομματικές αλλά και προσωπικές επιδιώξεις των υποψηφίων.

"Ο «Καλλικράτης» και οι επίδοξοι “διαμελιστές” του ενιαίου Δήμου", του Φώτη Λαμπρινίδη, Αντιδημάρχου Βόλου

Πώς τα φέρνει η ζωή!... Φθινόπωρο του 2010 -για όσους θυμούνται- στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου των πρώτων “Καλλικρατικών” εκλογών και λίγους μήνες μόλις μετά το πρώτο, το “βαρύ” μνημόνιο, κάποιοι με συμβολική συγκέντρωση πάνω στη γέφυρα του Κραυσίδωνα, γιόρταζαν την επανένωση της πόλης.Από τότε κύλησε πολύ νερό στ΄αυλάκι”, όχι μόνο του Κραυσίδωνα αλλά και στα“επιχειρήματα” ορισμένων. Ο “Καλλικράτης” μετατράπηκε ανιστόρητα σε μακρύ χέρι των μνημονίων. Η μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης“οι μεγάλοι και ισχυροί Δήμοι”, από διαχρονική διεκδίκηση του κινήματος της Αυτοδιοίκησηςβαφτίστηκε επιλογή της Τρόικα. Και φυσικά, για όλα αυτά έπρεπε να ανακαλυφθούν σχέδια, υπηρέτες, εχθροί, εδώ στο Βόλο και σε όλη την Ελλάδασε μια προσπάθεια χοντροκομμένης κομματικοποίησης των εκλογών και εν τέλει του ίδιου του θεσμού. Η προσπάθεια προφανής, να αποκτήσουν κάποιοι διχαστικό κομματικό λόγο για να συσπειρώσουν στη βάση ενός ψεύτικουδιλήμματα.

Προχωράει το έργο ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου - Λάρισας

Η  πορεία των έργων του ΟΣΕ και ο προγραμματισμός σε σχέση με την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην περιοχή εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Π.Σκοτινιώτη, υπό τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Π.Θεοφανόπουλο και τον Προέδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ζηλιασκόπουλο. Συμμετείχαν η Υφυπουργός Υγείας Ζ.Μακρή και οι βουλευτές του Νομού Α.Μεϊκόπουλος, Μ.Χρυσοβελώνη και Π.Μουτσινάς, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και κλιμάκιο αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων. 

Η Επιτροπή για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Δήμου Βόλου ενισχύει δομές για την απασχόληση και επιμόρφωση των γυναικών

Μήνυμα της Κ.Μπαρμπουδάκη, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας*


Γιορτή ή επέτειος είναι ο λόγος τιμής και αναφοράς για τη φετινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας που τιμάται στη χώρα μας εν μέσω οικονομικής κρίσης, υψηλών ποσοστών ανεργίας και υψηλότερων ανέχειας; Η γιορτή αναμφίβολα προϋποθέτει ικανοποίηση και προσδοκία ενώ η συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από τη θεσμοθέτηση της Ημέρας δεν προσδίδει παρά μόνον ευθύνη για όσα έγιναν τον περασμένο αιώνα και αφορούσαν πολιτικά δικαιώματα και οικονομική ανεξαρτησία, ελεύθερη επιλογή τρόπου ζωής και συντρόφου. Κατακτήσεις που έγιναν με ταχείς ρυθμούς και έδωσαν την εντύπωση της ιλιγγιώδους κατάληξης για να φθάσουμε στο σημείο υπαναχωρήσεων και δημιουργίας νέων δεδομένων με τη δημιουργία ακραίων πολιτικών σχηματισμών.