Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκαθίσταται η ισορροπία του υδραγωγείου της ΔΕΥΑΜΒ στο Πολεοδομικό Συγκρότημα

Το πρόβλημα της υπέρβασης της παραμετρικής τιμής των 250 mg/l στη συγκέντρωση των χλωριόντων, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο διανεμόμενο νερό ύδρευσης, στην περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος που περικλείεται από τη οδό Γ. Δήμου έως και τη συνοικία Χρυσοχοϊδη και από τον Κραυσίνδωνα μέχρι τον Άναυρο, δεν υφίσταται πλέον, όπως προκύπτει από τις παρακάτω αναλύσεις, όπου οι συγκεντρώσεις κυμάνθηκαν  από  174 -181 mg/l.

Άρχισε η συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους άπορους μαθητές της πόλης

Με θέρμη αγκαλιάστηκε από φορείς της πόλης η πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για στήριξη των άπορων μαθητών ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου. Τόσο η Μητρόπολη Δημητριάδος, όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα σχολικά είδη που θα μοιρασθούν στους μαθητές άπορων οικογενειών για τις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς.

Εναλλακτικές σπουδές στο Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου

Μια νέα εκπαιδευτική χρονιά αρχίζει για το Ι.Ε.Κ. του  Δήμου Βόλου,  κατά την οποία θα ισχύσουν μειωμένα δίδακτρα σε όλες τις ειδικότητες, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβε το Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Οι εγγραφές ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, καθώς η έναρξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη  εβδομάδα και για τρεις  ημέρες (από 11 έως 13 Σεπτεμβρίου),  οι νέοι  που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Δ.Ι.Ε.Κ., οι γονείς τους, αλλά και οποιοσδήποτε θα ήθελε να έχει περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών, τις συνθήκες φοίτησης, τις  εργασιακές προοπτικές και τις δράσεις της σχολής, μπορούν να  ενημερωθούν από τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτές κάθε τμήματος.

Με λαϊκό γλέντι στο Αϊδίνι πέφτει η αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου

Με τη διοργάνωση λαϊκής βραδιάς στην Τοπική Κοινότητα Αϊδινίου ολοκληρώνονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε φέτος ο Δήμος Βόλου στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Ενότητες και τους τοπικούς φορείς, με στόχο την ανάδειξη της ιδιαίτερης παραγωγικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της κάθε περιοχής. Συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.30μ.μ., στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αϊδινίου, θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά με την ορχήστρα του Δημήτρη Πετρή σε ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με γλέντι και χορό για όλους.

Π.Σκοτινιώτης: Θα υπερασπιστούμε τη ΔΕΥΑΜΒ με όλες τις δυνάμεις μας

Για «λόμπι του νερού που καιροφυλακτεί και απλώνει τα πλοκάμια του σ’ όλη την Ελλάδα» μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Π.Σκοτινιώτης, ενώ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον όσων διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ή φήμες για την ποιότητα του νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, ικανών να προκαλέσουν ανησυχία ή φόβο στους πολίτες. Παράλληλα, σχολίασε αιχμηρά τη δήλωση της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζ. Μακρή, ότι στο εξής θα ζητεί στοιχεία για το νερό μέσω της Εισαγγελίας. 

Σημαντικές αλλαγές στη ΔΕΥΑΜΒ φέρνει ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας

Σημαντικές αλλαγές, οι οποίες στοχεύουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη διάταξη των δυνάμεων της επιχείρησης, με ευελιξία και χωρίς στεγανά, περιλαμβάνει ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜΒ, τον οποίο παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Πάνος Σκοτινιώτης, πλαισιωμένος από μέλη του Δ.Σ. και διευθυντικά στελέχη της Επιχείρησης. Ο νέος ΟΕΥ, ο οποίος θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ την ερχόμενη εβδομάδα, αποτελεί καρπό ευρύτατης διαβούλευσης και ήδη έχει σταλεί στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στον εκπρόσωπο του ΤΕΕ και στην εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ.

Σοβαρές προοπτικές για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων Βόλου - Σμύρνης

Σημαντικές επαφές για την προώθηση της εξωστρέφειας της πόλης και την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στο Βόλο και τη Σμύρνη, είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, η οποία εκπροσώπησε το Δήμο στην πρόσφατη ελληνική αποστολή στη Σμύρνη που οργανώθηκε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην τελική ευθεία για το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένη Κολύμβησης

Στους ρυθμούς του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων θα αρχίσει να κινείται η πόλη του Βόλου από αύριο Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται η άφιξη της αποστολής του Καναδά, της πρώτης ομάδας που ανοίγει τον χορό των αφίξεων μεταξύ των 34 χωρών από τις πέντε ηπείρους, που θα συμμετάσχουν συνολικά στο Πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ελλάδος.