Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Πεντακάθαρα για κολύμβηση τα νερά στις παραλίες του Δήμου Βόλου

Εξαιρετικής ποιότητας είναι τα νερά κολύμβησης στις ακτές του Δήμου Βόλου, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα αναλύσεων των πρώτων για τη φετινή κολυμβητική περίοδο δειγματοληψιών, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Λήψη δειγμάτων νερού έγινε από 18 παραλίες του ενιαίου Δήμου Βόλου, στις 24 Μαΐου 2011, και τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων. Σύμφωνα με αυτά, όλες οι παρακολουθούμενες ακτές είναι κατάλληλες για κολύμβηση, καθώς το σύνολο των δειγμάτων που εξετάστηκαν, βρίσκονται σε απόλυτη συμμόρφωση τόσο με τα επιτακτικά, όσο και με τα ενδεικτικά όρια της Οδηγίας 76/160/ΕΟΚ.

Σε υψηλά επίπεδα η συμμετοχή των πηγαίων νερών στην υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος

Με άριστης ποιότητας νερό συνέχισε να υδροδοτείται το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο, καθώς η συμμετοχή των πηγαίων νερών στο μίγμα νερού προς κατανάλωση παρέμενε σε μεγάλο ποσοστό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ για την υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου κατά τον Απρίλιο, παρήχθησαν 1.046.159 κυβικά μέτρα νερού εκ των οποίων τα 937.691 κυβικά, ποσοστό 89,6%, ήταν πηγαία, ενώ η μεγαλύτερη συμμετοχή των πηγαίων νερών έφθασε το 93,5%.