Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώνεται έως την Κυριακή η αποκομιδή των απορριμμάτων από τη Νέα Ιωνία

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προσπάθεια των υπαλλήλων της  υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου για την αποκατάσταση της εικόνας της πόλης, μετά τη λήξη των πολυήμερων κινητοποιήσεων της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Ιωνίας όπου παρατηρήθηκαν και τα σημαντικότερα προβλήματα με τη συσσώρευση όγκων σκουπιδιών έξω από τους κάδους. Σύμφωνα με την εκτίμηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χ.Τσαμπάζη αλλά και στελεχών της υπηρεσίας, ο καθαρισμός θα έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα θα γίνει το πλύσιμο στα επίμαχα σημεία. 

Info Points σε Πορταριά και Μακρινίτσα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών


Επαναλειτουργούν εδώ και λίγες μέρες τα γραφεία τουριστικής πληροφόρησης σε Πορταριά και Μακρινίτσα, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών και, επομένως, την καλύτερη εξυπηρέτησή τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή. Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας τους συνδυάστηκε με την εορταστική περίοδο και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στις δυο Δημοτικές Ενότητες.

Ν.Μόσχος: Στόχος της Δημοτικής Αρχής η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αγριάς

Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε με την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένος, μεταξύ των οποίων και το παραλιακό τμήμα της Αγριάς, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ.Νίκος Μόσχος επισημαίνει σε δήλωσή του τα ακόλουθα: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε την προστασία και ανάδειξη των κοινόχρηστων χώρων ως θεμελιώδη προτεραιότητα μας. Για το λόγο αυτό οργανώσαμε ομάδα εργασίας από εθελοντές διακεκριμένους αρχιτέκτονες της πόλης μας, οι οποία διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις για τις κατασκευές που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλες τις περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, συμπεριλαμβανομένης και της Αγριάς.

Π.Σκοτινιώτης: Να τεθεί επί τάπητος η λειτουργία των ΔΕΥΑ μετά το Μεσοπρόθεσμο

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), συμμετείχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος ζήτησε να αναληφθεί δυναμική πρωτοβουλία εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ ώστε να τεθεί επί τάπητος η λειτουργία και η προοπτική των ΔΕΥΑ μετά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, με γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους και του κοινωνικού αγαθού που διαχειρίζονται.

«Μιας Πεντάρας Νιάτα» για δεύτερη εβδομάδα στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

Με ιδιαίτερα θετικές κριτικές υποδέχθηκε το κοινό του Βόλου τις τρεις πρώτες παραστάσεις του έργου «Μιας Πεντάρας Νιάτα», που παρουσιάζει από τις 14/12 το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Αντίθετα με το κλίμα κατήφειας και σύμφωνα με την χαρούμενη διάθεση των εορτών, οι συντελεστές «έκλεψαν» το γέλιο του κοινού με μία σπαρταριστή κωμωδία, την οποία έγραψαν το 1965 οι Α. Γιαλαμάς – Κ. Πρετεντέρης μη γνωρίζοντας τότε ότι, εν έτει 2012 το κείμενό τους θα ήταν επίκαιρο όσο ποτέ.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε Πορταριά, Ιωλκό και Μακρινίτσα

Συνεχίζονται με επιτυχία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες οι εκδηλώσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπό τον τίτλο «Γιορτάζουμε όλοι μαζί. Όλοι έχουν δικαίωμα στη γιορτή». Κύριοι άξονες των εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 12 Ιανουαρίου 2013, αποτελούν η συμμετοχή, η συλλογικότητα, ο εθελοντισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη,  η αισιοδοξία και η ελπίδα.