Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Μεταρρυθμίσεις έγιναν, μεταρρύθμιση δεν έγινε

Ολοκληρωμένες προτάσεις για την μεταρρύθμιση της Διοικητικής Δομής των Δήμων, την μείωση της γραφειοκρατίας, την μείωση του χρόνου για την ικανοποίηση αιτημάτων, την αποτελεσματική παρακολούθηση των διαδικασιών και τον προγραμματισμό υλοποίησης των αποφάσεων, διετύπωσαν οι Δήμαρχοι της «Πρωτοβουλίας των 5» σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στην Πάτρα. Με τη συνέντευξη ολοκληρώθηκε η τρίτη δημόσια παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας των 5» με θέμα “Τοπική Διακυβέρνηση και Ολοκληρωμένη Εξυπηρέτηση του Δημότη”, στην οποία συμμετείχε και ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών και Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Σταύρος Μπένος.

Κάλεσμα του Δήμου Βόλου προς τους Βολιώτες για συμπαράσταση στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα στο Δήμο Βόλου η συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς, σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων» χθες στην Πάτρα. Οι δήμαρχοι Αθηναίων  Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς, απευθύνουν έκκληση στους πολίτες, τους φορείς και τις ομάδες πολιτών να στηρίξουν την προσπάθεια, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλονιάς. 

Εκδήλωση Πρωτοβουλίας των πέντε στην Πάτρα 5-2-2014


Ξεκίνησε η διάνοιξη της οδού Αμυρά στη Νέα Αγχίαλο

Με την κατεδάφιση πέντε παλιών κτισμάτων που απαλλοτριώθηκαν για το σκοπό αυτό, άρχισαν σήμερα οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Αμυρά στη Νέα Αγχίαλο, στο τμήμα μεταξύ Μαλτέζου και Σταυρίδη. Πρόκειται για μια σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση, η οποία αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Εντάσσεται δε στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για στοχευμένες παρεμβάσεις που δίνουν λύσεις σε κυκλοφοριακά προβλήματα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Προωθούνται έργα υποδομής για τη βελτίωση της λειτουργίας των Κοιμητηρίων

Ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στο κεντρικό κοιμητήριο του Δήμου Βόλου, στη θέση «Κούκος», καθώς και στα περιφερειακά κοιμητήρια των Δημοτικών Ενοτήτων. Στο κεντρικό κοιμητήριο τα έργα αφορούν την κατασκευή χωνευτηρίου για την εναπόθεση οστών, την αποκατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου μέσα στον χώρο του κοιμητηρίου και την ασφαλτόστρωση οδών εντός του κοιμητηρίου. Στα περιφερειακά κοιμητήρια θα γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσης και συμπλήρωσης των υποδομών, όπως κατασκευή χωνευτηρίων, όπου δεν υπάρχουν, και σηπτικών βόθρων, για την καλύτερη λειτουργία των κοιμητηρίων και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τα    προγράμματα  Δια Βίου Μάθησης, καθώς και τη σύνδεσή τους με την απασχόληση και τις αναπτυξιακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ο Δήμος Βόλου – Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Πολιτισμού, διοργανώνει εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.