Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου με θέμα την «υπόθεση Πολκ»

Ο Δήμος Βόλου οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αθανασίου Γ. Καφίρη ε. Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, με τίτλο  «Η υπόθεση ΠΟΛΚ-ΣΤΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ, μια ανθρώπινη και δικαστική τραγωδία». 
Πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματεύεται την ιστορικά γνωστή και πάντα επίκαιρη υπόθεση  ΠΟΛΚ-ΣΤΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ, που πριν από 63 χρόνια είχε συγκλονίσει τη χώρα μας.
Η θεώρηση και εκτίμηση εκ μέρους του συγγραφέα, των στοιχείων της υπόθεσης  της υπόθεσης  έγινε με το πρίσμα και το κριτήριο της νομικής –δικαστικής προσέγγισης  του όλου ζητήματος. Είναι μια  υπόθεση  της οποίας πολλά θέματα εξακολουθούν να  παραμένουν ανοικτά για τη δικαστική κρίση και την ιστορία, μια υπόθεση  που αξίζει  να διερευνηθεί περαιτέρω με σκοπό  την εξαγωγή  ασφαλέστερων  συμπερασμάτων με βάση τα αληθινά γεγονότα  και τα κρίσιμα συμβάντα  που συγκροτούν το χρονικό της  προκείμενης υπόθεσης.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ενώ κύριος  ομιλητής θα είναι ο νομικός και συγγραφέας Δημήτρης Σιάτρας.    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου  2011 και ώρα 19.30 στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Ο εκδότης του οίκου «Προσκήνιο» Άγγελος Σιδεράτος θα συντονίσει τη συζήτηση.

Συνέλευση κατοίκων Τοπικής Κοινότητας Άνω Βόλου

Η Τοπική Κοινότητα Άνω Βόλου της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού συγκαλεί την ετήσια συνέλευση κατοίκων, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ., στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγία) στον Άνω Βόλο.
«Ξεκινούμε τις συνελεύσεις των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού από τον Άνω Βόλο και καλούμε τους κατοίκους και φορείς της περιοχής να δώσουν το παρόν σ’ αυτή τη  δημοκρατική διαδικασία και να προτείνουν τα έργα και τις δράσεις που θεωρούν αναγκαία για την περιοχή», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας του Δήμου Βόλου κ. Ιωάννης Γκουντέλιας. 

Η όπερα του Wagner «Siegfried» το Σάββατο στο Βόλο

Με το εκπληκτικό έργο του Wagner «Siegfried» συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» της Μetropolitan Opera, που έφερε στην Ελλάδα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ. Η παράσταση θα μεταδοθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 18:00 και στο Βόλο, στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», ζωντανά από τη Νέα Υόρκη. Το έργο «Siegfried» θα καθηλώσει και θα συγκινήσει εκατομμύρια θεατές από 54 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτή την παραγωγή το κοσμικό όραμα του Wagner, εστιάζεται στις πρώτες κατακτήσεις του ήρωά του. Ένας χαρακτήρας ατρόμητος και ταυτόχρονα αγνός, ο Siegfried έχει την ικανότητα να μετατρέψει τη σκοτεινή υπόθεση σε κωμωδία. Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται ο ιδανικός ήρωας, εκείνος που μπορεί και αφήνει το δικό του, ξεχωριστό στίγμα, μέσα από την κάθε του πράξη. Ταυτόχρονα όμως, ο θεατής ανακαλύπτει και την τρυφερή του πλευρά. Ο Siegfried λαχταράει τη συντροφιά, αναζητάει την παρέα, ακόμα και στη φύση. Η γενναιότητά του και η ατρόμητη προσωπικότητά του είναι ένα κράμα δύναμης και ευαισθησίας. Είναι αγνός και για αυτό μπορεί, τόσο απλά, να επικοινωνεί με όλη τη φύση.

Ημερίδα του Δήμου Βόλου για θέματα αγροτικής ανάπτυξης

Ημερίδα με θέμα «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας στο πλαίσιο του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου», διοργανώνει ο Δήμος Βόλου το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο Πορφυρογένειo ίδρυμα της Αγριάς.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη οργανωμένη παρέμβαση του Δήμου σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, ενόψει των σχετικών αρμοδιοτήτων που θα αναλάβει καθώς και της εκπόνησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. 
Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή Βόλου, θέλοντας να εξασφαλίσει τη συμβολή όλων των ενδιαφερομένων στη διαμόρφωση του Επιχειρησιακού Σχεδίου και συγκεκριμένα στο σκέλος που αφορά την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του νέου διευρυμένου Δήμου Βόλου, ξεκινά ευρείας κλίμακας διαβούλευση με όλους τους φορείς, από τους οποίους ζητά την ενεργό συμμετοχή τους, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.