Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Τα επόμενα χρόνια θα κριθεί η προοπτική της πόλης μας

Ιδιαίτερα κρίσιμες χαρακτήρισε τις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία T.V.»., υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη πενταετία συμπίπτει με το νέο ΕΣΠΑ και τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, κατά την οποία θα κριθούν σημαντικά ζητήματα για την προοπτική της πόλης μας. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν να μείνουν στη μέση όσα με σκληρό καθημερινό αγώνα επιτεύχθηκαν τα τρία αυτά δύσκολα χρόνια και ότι θα εμπιστευτούν εκείνους που γνωρίζουν τα προβλήματα, έχουν σχέδιο για την πόλη και έχουν το κύρος και την εμπειρία να αξιοποιήσουν όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Συνέντευξη Δημάρχου Βόλου στο ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Βάνδαλοι προξένησαν καταστροφές στο ανοιχτό θέατρο της Νέας Ιωνίας

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα ο Δήμος Βόλου για τις ζημιές που προξένησαν άγνωστοι δράστες στο ανοιχτό δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. Πρόκειται για καταστροφές 100 περίπου καθισμάτων και άλλες φθορές, το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε 1.000 ευρώ περίπου. Το περιστατικό διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί από δημότη ο οποίος έκανε βόλτα στο πάρκο «Ανδρέας Βαλαχής», εντός του οποίου βρίσκεται το ανοιχτό θέατρο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ.Χ.Τσαμπάζης ο οποίος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Π.Σκοτινιώτη, τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου Π.Μαβίδη, αλλά και την Αστυνομία.

Ο Δήμος Βόλου δεν οφείλει ούτε ευρώ στις καθαρίστριες σχολείων

Ο Δήμος Βόλου είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που έχει εξοφλήσει μέχρι και τον προηγούμενο μήνα, το σύνολο του κόστους μισθοδοσίας των συμβασιούχων έργου καθαριότητας που απασχολούνται στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταβάλει ακόμη τα κονδύλια που απαιτούνται. Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά από την κυβέρνηση την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των καθαριστριών των σχολικών μονάδων της χώρας, καθώς  χιλιάδες εργαζόμενες που έχουν υπογράψει συμβάσεις με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, παραμένουν απλήρωτες από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Και παρότι  ο φορέας – εργοδότης τους διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια, λόγοι γραφειοκρατίας μπλοκάρουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αναγκαία η παρέμβαση του ΟΣΕ στην Αγριά για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων

Να προχωρήσει ο ΟΣΕ σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στο δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών κατά μήκος της παραλιακής οδού Αγριάς, προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον επανάληψη των πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, ζητεί ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας κ.Σωτήρης Χαλκιάς με έγγραφό του προς τον Προϊστάμενο του δικτύου του ΟΣΕ στο Βόλο κ. Γιάννη Αντωνιάδη.

Να παραμένει ανοιχτό και τα Σαββατοκύριακα το Μουσείο «Θεόφιλου» στην Ανακασιά

Την ανάγκη να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου «Θεόφιλου» στην Ανακασιά, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα υποδοχής επισκεπτών και τα Σαββατοκύριακα, επισημαίνει ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ.Γκουντέλιας σε επιστολή του προς τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Λίνα Μενδώνη. Όπως είναι γνωστό, το Μουσείο «Θεόφιλου» στεγάζεται στο Αρχοντικό Κοντού που αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Πηλίου, και φιλοξενεί εξαιρετικές τοιχογραφίες της πρώιμης περιόδου του μεγάλου μας λαϊκού ζωγράφου. 

Παραστάσεις στα αρχαία θέατρα του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Αθηνών»

O Δήμος Βόλου συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών, δια μέσου της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Πανελλήνια Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη αρχαίων θεάτρων «ΔΙΑΖΩΜΑ» να φιλοξενήσει το καλοκαίρι δυο παραστάσεις στα δυο αρχαία θέατρα της πόλης με τη δραματοποιημένη ποίηση  «Η Γυναίκα της Ζάκυνθος». Στόχος είναι το παραπάνω έργο να παρουσιαστεί σε μικρούς αρχαίους θεατρικούς χώρους της Ελλάδας φέροντας σε επαφή το κοινό με τους άγνωστους αυτούς αρχαίους χώρους – πλην όμως πολύ αξιόλογους – ως ένας εναλλακτικός πολιτιστικός περίπατος.