Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Στηρίζουμε την αυριανή γενική απεργία

Σε δήλωσή του για την αυριανή γενική απεργία που πραγματοποιείται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Η αυριανή 24ωρη γενική απεργία έρχεται σε μια στιγμή όπου κατεδαφίζονται θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και αμφισβητούνται όλες οι σταθερές της ζωής των πολιτών, ενώ η ανεργία, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, καλπάζει και η κρίση παίρνει δραματικές διαστάσεις, συμπαρασύροντας το αναπτυξιακό πρότυπο που ακολουθήθηκε στη χώρα μας και το μεταπολιτευτικό πολιτικοδιοικητικό σύστημα. Έρχεται, ταυτόχρονα, σε μια στιγμή όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στα χρονικά της, με ορατό πια τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης.

Συγκρότηση Ομάδας Έργου στο Δήμο Βόλου για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της καθημερινότητας

Τη συγκρότηση διϋπηρεσιακού οργάνου που θα συντονίζει, θα ελέγχει και θα προωθεί άμεσα την επίλυση προβλημάτων στους τομείς της καθημερινότητας, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης ξεκινώντας κύκλο επαφών με τις επιτελικές ομάδες στελεχών ανά υπηρεσία, προκειμένου να υπάρξει άμεσα συγκεκριμένος προγραμματισμός δράσης και αυστηρός έλεγχος της εφαρμογής του.

Π.Πελεκάνος: Πλήρης ο φάκελος για την άδεια κυλικείου στο Νοσοκομείο

Σε σχέση με τις νέες δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ.Α.Ζαχαρόπουλου αναφορικά με την άδεια κυλικείου που παραχωρήθηκε στο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλείας και Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Ν.Αγχιάλου, κ.Παντελής Πελεκάνος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επανερχόμενος στην από 12.10.2012 επιστολή του κ. Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, για μια ακόμη φορά δηλώνω, προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, ότι ο φάκελος που κατατέθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου στην Υπηρεσία μας, με βάση τον οποίο εκδόθηκε άδεια κυλικείου, εντός του νέου Νοσοκομείου Βόλου, στην οδό Πολυμέρη 134, είναι πλήρης και μέχρι σήμερα κανένα έγγραφο δεν έχει κατατεθεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου που να αποδεικνύει τα καταγγελλόμενα του Διοικητή. Αν αυτό συμβεί, η υπηρεσία μας θα προβεί άμεσα σε όσα ορίζει ο Νόμος».

Αύξηση των Ισραηλινών τουριστών στο Βόλο και στο Πήλιο

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι αφίξεις Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γραφείου του ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ. Ο Διευθυντής του Γραφείου κ. Σπύρος Βαλιάνος επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου κ.Σούλα Μπαρτζιώκα, την οποία ενημέρωσε ότι σημαντικός αριθμός Ισραηλινών τουριστών επέλεξε το Βόλο και το Πήλιο για τις διακοπές του, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή Βόλου για άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ.

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη διανομή της αλληλογραφίας στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού

Τη λήψη μέτρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού από το Ταχυδρομικό Γραφείο Βόλου, προτείνει ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ.Γκουντέλιας με επιστολή του προς τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΛ.ΤΑ. Θεσσαλίας κ. Αθ. Γεωργίου, τον Διευθυντή Καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Βόλου κ. Κ.Καπάτο και τη Διευθύντρια Μονάδας Διανομής κ. Ελ.Τοπούζογλου, μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με τη διανομή της αλληλογραφίας στην περιοχή.