Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση για την απελευθέρωση του Βόλου

Εκδήλωση για την 67η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης από τα Στρατεύματα Κατοχής, διοργανώνει ο Δήμος Βόλου την ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί, στο χώρο μπροστά από το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (πλατεία  Ρ. Φεραίου - δίπλα από το κτήριο του ΕΟΤ).
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στους τόπους θυσίας των συμπολιτών μας - Φυλακές Αλεξάνδρας, Πλατεία Ελευθερίας και Κίτρινη Αποθήκη - από εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Εξάλλου, στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Δήμου Βόλου και Αντιστασιακών Οργανώσεων στο Μνημείο των ομαδικώς εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, στο 6ο χιλ. της οδού Βόλου-Λάρισας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου, στις 7 το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, θα παιανίσει τον Εωθινό στους κεντρικούς δρόμους των Βόλου και Νέας Ιωνίας, ενώ το βράδυ θα γίνει φωταγώγηση της πόλης. Η έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των πεσόντων της πόλης του Βόλου θα γίνει στις 8 π.μ., η δε υποστολή αυτής στις 5.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας.

Συνεχίζονται από Δευτέρα οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελιστρίας

Το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελιστρίας, άναψε η Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία υπέγραψε σήμερα την τροποποίηση της σύμβασης του έργου, όπως ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Η επανέναρξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, βάσει της μελέτης η οποία συντάχθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις και παρατηρήσεις των πολιτών, φορέων και δημοτικών παρατάξεων.  

Συνεχίστηκε και το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στο Βόλο

Μείωση στην έκδοση οικοδομικών αδειών σε ποσοστό 25%, καταγράφεται στον ενιαίο Δήμου Βόλου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τριμήνου Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2011, σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό του 2010, το οποίο ήταν επίσης μειωμένο σε σχέση με προηγούμενα έτη. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία οικοδομικής δραστηριότητας του τριμήνου για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του ενιαίου Δήμου Βόλου.
Ειδικότερα, κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο Σεπτέμβριο, εκδόθηκαν  171 οικοδομικές άδειες, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν εκδοθεί 230. Ανάλογα είναι τα ποσοστά της μείωσης από την αρχή του χρόνου και, όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχος, «σε γενικές γραμμές η μείωση αυτή συμβαδίζει με την γενικότερη μείωση που παρουσιάζεται πανελλαδικά, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.