Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Χαιρετισμός Π.Σκοτινιώτη στην εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Στο χαιρετισμό του στη σημερινή εκδήλωση μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, μετά την απονομή της τιμητικής διάκρισης προς τον Δήμο Βόλου, ο Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης επισήμανε τα ακόλουθα: «Η σημερινή μέρα, είναι μέρα μνήμης. Μέρα μνήμης γα τα εκατομμύρια αθώους Εβραίους, που σφαγιάστηκαν με τον πλέον βάρβαρο τρόπο που θα μπορούσε κάποιος να διανοηθεί. Είναι, όμως, και μέρα τιμής για όλους όσοι βοήθησαν στη διάσωση Εβραίων την εποχή του μεγάλου διωγμού. Η συμβολική τιμή που γίνεται σήμερα στο πρόσωπό μου ως Δημάρχου του Βόλου, ανήκει στους βολιώτες και τις βολιώτισες που έκρυψαν ή φυγάδευσαν συμπολίτες μας Εβραίους, αψηφώντας το γεγονός ότι κατά το Β΄Παγκόσµιο Πόλεµο η παροχή προστασίας σε Εβραίο αποτελούσε έγκληµα που επέσυρε βαρύτατη τιµωρία, ως και το θάνατο.

Ζωντανεύει ξανά, σε νέες βάσεις, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Βόλου, με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά

Στην ανασύσταση μια σημαντικής δομής στο χώρο του πολιτισμού, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, προχωρά ο Δήμος Βόλου έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία του διεθνούς φήμης μαέστρου, βολιώτη στην καταγωγή, Ιωακείμ Μπαλτσαβιά. Η διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση στους νέους μουσικούς και τους σπουδαστές μουσικής όλων των Ωδείων και Μουσικών Σχολών της πόλης, με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων, χωρίς διακρίσεις, των νέων μουσικών δυνάμεων της περιοχής μας. 

Η Όπερα «Ριγκολέτο» του Τζ.Βέρντι στο «Αχίλλειον»

Η όπερα του Τζ.Βέρντι «Ριγκολέτο», η αγαπημένη του Λουτσιάνο Παβαρότι για τις άριες της, η όπερα που έχουν αγαπήσει και αποδώσει κορυφαίοι ερμηνευτές του λυρικού δράματος θα προβληθεί στο Βόλο στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 8  το βράδυ σε απευθείας σύνδεση με την Μετροπόλιταν Όπερα της Ν.Υόρκης, στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου με τον «Αντέννα».