Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Έλληνες, από 35 έως 60 ετών, η πλειοψηφία των επισκεπτών στο Βόλο και το Πήλιο

Η Γερμανία, η Γαλλία, το Ισραήλ και η Ιταλία είναι οι 4 βασικές τουριστικές αγορές του εξωτερικού οι οποίες «τροφοδοτούν» με επισκέπτες το Βόλο και το Πήλιο, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών που επιλέγει την περιοχή προέρχεται από την Ελλάδα. Οι επισκέπτες είναι 35-60 ετών, διαθέτουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και η κύρια επαγγελματική τους κατάσταση είναι συνήθως του ιδιωτικού υπαλλήλου και του ελεύθερου επαγγελματία.

Π.Σκοτινιώτης: Έργο στρατηγικής σημασίας η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου-Λάρισας

Σε δήλωσή του σχετικά με την ανάθεση του έργου που αφορά την πρώτη φάση της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Βόλου – Λάρισας, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα:  «Η απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΕ να προχωρήσει, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, στην ανάθεση του έργου «Αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος» (Α΄ φάση), συνολικού οικονομικού τιμήματος 7.175.000 ευρώ, που είναι εξασφαλισμένο από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη. Γίνεται πλέον το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση ενός έργου στρατηγικής σημασίας για την περιοχή μας, αφού η αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας θα αποτρέψει τον κίνδυνο σιδηροδρομικής απομόνωσης του Βόλου και δραματικής μείωσης της ανταγωνιστικής του θέσης.

Στο Βόλο την 1η Οκτωβρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014»

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου πρόκειται να περάσει από την πόλη του Βόλου η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Sochi 2014», μεταφέροντας το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών. Ο Δήμος Βόλου προγραμματίζει ειδική τελετή για την υποδοχή της Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο. Οι πέντε λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την ιερή φλόγα στο Βόλο πραγματοποίησαν σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη.

Συζήτηση στην ΕΣΑΛ για το master plan του λιμένος Βόλου

Τις θέσεις του Δήμου Βόλου για τα θέματα του λιμανιού ανέπτυξαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημήτρης Δερβένης. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η γνωμοδότηση της Επιτροπής για το master plan του λιμένος Βόλου. Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής Βόλου, όπως τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης, είναι η άμεση έγκριση και εφαρμογή του master plan, με τις αναγκαίες τροποποιήσεις που προτάθηκαν από τη Δημοτική Αρχή και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαραίτητων έργων που θα διασφαλίζουν τον μικτό χαρακτήρα του λιμανιού (εμπορικό και επιβατικό - τουριστικό). 

Νέο έργο οδοποιίας με 21 σημειακές παρεμβάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου

Ξεκίνησαν χθες νέες εργασίες οδοποιίας οι οποίες εντάσσονται στο έργο “Διάνοιξη και κατασκευή νέων δρόμων στον ενιαίο Δήμο Βόλου”, συνολικού προϋπολογισμού 500.000€ με εξασφαλισμένη πίστωση από την ΣΑΤΑ. Στο έργο συμπεριλαμβάνονται 21 σημειακές παρεμβάσεις που έχουν αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σε περιοχές οι οποίες ιεραρχήθηκαν ως πρώτης προτεραιότητας, στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση για την ολοκλήρωση του δρόμου από την επαρχιακή οδό προς το Ξενία, ενώ αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται ο δρόμος πίσω από το Ξενία και παράλληλα γίνονται εργασίες αποκατάστασης του τοιχίου.

Παρέμβαση στη Μακρινίτσα για το κλάδεμα αιωνόβιων πλατανιών

Επιχείρηση για τον καθαρισμό των αιωνόβιων πλατανιών, από ξερά και επικίνδυνα κλαδιά, στο χώρο στάθμευσης της Μακρινίτσας, στη θέση «Μπράνη», πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας και το Πολυδύναμο Τμήμα Πορταριάς. Τα ξύλα που προέκυψαν από τα κλαδέματα διανεμήθηκαν σε κατοίκους της Μακρνίτσας, σύμφωνα με κοινωνικά κριτήρια, για τις ανάγκες θέρμανσης ενόψει του χειμώνα. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε, συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα στο χώρο στάθμευσης της Μακρινίτσας όπου κόπηκαν 4 ξερά δένδρα από τον κορμό τους και επίσης κλαδεύτηκαν 5 πλατάνια, τα ξερά κλαδιά  των οποίων ήταν επικίνδυνα για τους πολίτες και τα οχήματα.