Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Κεντρικός μας στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

«Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και η προστασία, διαφύλαξη και ανάδειξη του περιβάλλοντος, διαπερνούν κάθε τομέα δράσης του προγράμματός μας, ώστε ο νέος Δήμος να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στους πολίτες του και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας νέας, περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης σε συνάντηση που είχε χθες με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, με την οποία κορυφώθηκε ο κύκλος των επαφών με παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Η κ. Μακρή είναι περαστική από την αυτοδιοίκηση (Απάντηση του γραφείου τύπου της Δημοκρατικής Συμπολιτείας)

Η κ. Ζ. Μακρή δεν μπόρεσε να αντέξει άλλο το αυτοδιοικητικό προσωπείο που φόρεσε τον τελευταίο καιρό  και με τη χθεσινή ανακοίνωσή της  αποκάλυψε το πραγματικό, σκληρό κομματικό της πρόσωπο, που επιμελημένα προσπαθούσε να κρύψει. Αποκαλύπτοντας για μια φορά την προγραμματική γύμνια και την άγνοια των θεμάτων της αυτοδιοίκησης, κάνει μια εναγώνια προσπάθεια να ακυρώσει πλήρως τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών και να δώσει χαρακτήρα γενικής κομματικής αναμέτρησης. Δεν πρόκειται να την παρακολουθήσουμε, όπως δεν πρόκειται να την παρακολουθήσει και η τοπική κοινωνία, η οποία αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι η κ. Μακρή είναι περαστική από την αυτοδιοίκηση. Όπως επίσης αντιλαμβάνεται ότι αυτό που κυρίαρχα κρίνεται σ’ αυτές τις ιστορικές πράγματι εκλογές για το νέο, ενιαίο Δήμο Βόλου, είναι ποιος Δήμαρχος και ποια Δημοτική Αρχή θα μπορέσει  να ορθοποδήσει το Δήμο και να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τις τοπικές  υποθέσεις, σε συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης.   Εμείς, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την αγωνία των εργαζομένων για το εισόδημά τους και την τύχη των επιχειρήσεων όπου εργάζονται. Θα αναζητούμε με τους συνεταιρισμούς  και τους επιχειρηματίες τρόπους προώθησης των ντόπιων προϊόντων σε μια ανταγωνιστική οικονομία. Θα ανταλλάσσουμε απόψεις  με τους απασχολούμενους στον τουρισμό για τους τρόπους προσέλκυσης νέων τουριστών. Θα συζητούμε με τους συμπολίτες μας για τη βασανιστική καθημερινότητά τους. Με άλλα λόγια, εμείς  θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας, με τον ριζοσπαστικό προγραμματικό μας λόγο και τις μελετημένες προτάσεις μας για όλα τα προβλήματα,  θέτοντας τις βάσεις μιας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας για μια νέα, περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αποτελεί πεποίθησή μας, άλλωστε, ότι το μνημόνιο δεν παλεύεται με κούφιες συνθηματολογίες, αλλά μόνο αν αποφασίσουμε να αναμετρηθούμε με τη ζωή και τα πραγματικά της προβλήματα. Αυτή είναι η δική μας ουσιαστικά «αντι-μνημονιακή» πρόταση. Αυτό είναι που αντιλαμβάνεται πολύ καλά και η τοπική μας κοινωνία.

Μονομέτωπος αγώνας (Απάντηση του γραφείου τύπου της Δημοκρατικής Συμπολιτείας)

Παρότι καθημερινά προκαλούμαστε, με σφοδρότητα και ανοίκειο τρόπο που πραγματικά εκπλήσσει, δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε μια άγονη αντιπαράθεση με τον κ.Πατσιαντά και τον συνδυασμό του. Ομολογούμε πάντως ότι περιμέναμε πως θα διέκοπτε, έστω και για μια μέρα,  τον μονομέτωπο αγώνα κατά του συνδυασμού μας, προκειμένου να ψελίσει, έστω, κάτι για τη συμμετοχή του υποψηφίου βουλευτή της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής στο συνδυασμό της κ.Μακρή. Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Οι συμπολίτες  μας, και μάλιστα οι συμπολίτες στους οποίους κατεξοχήν απευθύνεται ο συνδυασμός του κ.Πατσιαντά, βγάζουν καθημερινά τα συμπεράσματά τους.