Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ και Δημάρχων πόλεων με λιμάνια

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Ναυτιλίας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μουτζούρη είχε σήμερα το πρωί το προεδρείο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχοι πόλεων με λιμάνια εθνικής σημασίας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Το θέμα που τέθηκε σε συζήτηση ήταν οι χερσαίες λιμενικές ζώνες και η εκπόνηση των στρατηγικών σχεδίων ανάπτυξης των λιμένων σε απόλυτη εναρμόνιση με τις προτεραιότητες και τις λειτουργίες των πόλεων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συμφωνήθηκε ότι με βάση την εμπειρία και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία να επανακαθοριστούν οι χερσαίες ζώνες, ενώ τα τμήματα αυτών που δεν συνδέονται λειτουργικά με τα λιμάνια, να αποδοθούν στους δήμους. 

Συνάντηση Αντιδημάρχων με τη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Μ.Ρεπούση

Για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του λιμανιού σε συνδυασμό με τη λειτουργία της πόλης, και τα οποία διεκδικεί σταθερά ο Δήμος Βόλου, ενημερώθηκε σήμερα από στελέχη της Δημοτικής Αρχής η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνη του τομέα ναυτιλίας του κόμματος κ.Μαρία Ρεπούση, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Βόλο. 

Προβάλλεται αύριο στο Αχίλλειο το ντοκιμαντέρ «Ολιγαρχία» του Στέλιου Κούλογλου

Παρουσία του δημιουργού του, του βραβευμένου δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, προβάλλεται αύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο «Αχίλλειον» το ντοκιμαντέρ «Ολιγαρχία», που αποτελεί ένα χρονικό στην οικονομική κρίση με καταγραφές και συνεντεύξεις από τον ίδιο τον δημιουργό και την ομάδα του. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το χρονικό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αναζητώντας τα αίτια και τους υπευθύνους ξεκινώντας από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και τη στάση και σχέση κυβερνήσεων και Τραπεζών.  Ο Στέλιος Κούλογλου και οι συνεργάτες του μιλώντας με Ευρωπαίους δημοσιογράφους και οικονομολόγους καταδεικνύουν την πορεία μετάβασης της οικονομικής κρίσης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα.