Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ανησυχία του Δήμου Βόλου για τις συνέπειες από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Β΄ ΒΙΠΕ

Την ανησυχία της Δημοτικής Αρχής Βόλου για τις συνέπειες στο περιβάλλον από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών στη Β΄Βιομηχανική Περιοχή, εκφράζει με έγγραφό του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Πανεπιστήμιο, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Ν.Μόσχος, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει στο έγγραφό του ο κ.Μόσχος, η πυρκαγιά είχε ως συνέπεια την ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών που δημιούργησε ένα τεράστιο νέφος από αιωρούμενα σωματίδια, το οποίο αιωρούνταν επί πολλές ώρες πάνω από το πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Βόλου.
Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι την ίδια ημέρα, ακολούθησε βροχόπτωση, με αποτέλεσμα τα στοιχεία από τα οποία αποτελούνταν το σύννεφο αυτό να διαχυθούν στο έδαφος.
Ο κ.Μόσχος ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίας να ενημερώσουν το Δήμο Βόλου για όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους, αλλά και για τις ενέργειες που ακολούθησαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αφού πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η υπόθεση να συζητηθεί στο αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος θεσμικό όργανο του Δήμου (αρ. 73 ν. 3852/2010) στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζητείται επιπλέον να  γνωστοποιήσει εάν υπήρχε Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την λειτουργία του εν λόγω εργοστασίου, καθώς και εάν είχε υποβληθεί η απαιτούμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: