Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Να υπάρξει πλήρης διασφάλιση της διαφάνειας και των κανόνων ανταγωνισμού στα δημόσια έργα

Την ανάγκη να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα το σύνολο της νομοθεσίας που διέπει το σχεδιασμό, τη μελέτη, τη δημοπράτηση και την κατασκευή των δημοσίων έργων στη χώρα μας, επισημαίνει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Κωστή Χατζηδάκη και προς την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει, «είναι αυτονόητο πως σε μια χώρα με μεγάλες ανάγκες σε υποδομές, με την οικονομία σε βαθιά ύφεση και την ανεργία κυριολεκτικά να καλπάζει, τα δημόσια έργα μπορούν να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Δήμος Βόλου θα συνδράμει τη διεξαγωγή των εκλογών στη Βουλγαρία

Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ - Αναπληρώτρια Δήμαρχο, κ.Νατάσα Οικονόμου, είχε σήμερα ο κ.Ivan Ivanov, σύμβουλος του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Βόλου ενόψει των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία, στις 12 Μαϊου 2013.

Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα με rock πινελιές, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

Ένα έργο «δοκιμασμένο», πλούσιο σε αλληγορίες και ταυτόχρονα επίκαιρο για την σημερινή κοινωνικό – πολιτική συγκυρία, δίνει την ευκαιρία στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου να παρουσιάσει μία παραγωγή, η οποία απευθύνεται από κοινού και με την ίδια ένταση σε ανήλικους και ενήλικους θεατές.

Συναυλία Μουσικής Δωματίου για βιολί, κόρνο και πιάνο

Τρεις ξεχωριστοί μουσικοί, διακεκριμένοι από το έργο και την παρουσία τους στο χώρο της Μουσικής, συμπράττουν για μια συναυλία που θα δοθεί στο Βόλο τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου «Έρση Σαράτση». Πρόκειται για τη βιολονίστρια Μαργαρίτα Πλέστη, τον κορνίστα Βαγγέλη Σκούρα και την πιανίστα Έφη Παπαθωμαίδη που θα αποδώσουν έργα Μουσικής Δωματίου ερμηνεύοντας έργα Νίκου Κηπουργού, Ch.Gounod,  J.M. Leclair και W.A.Mozart. 

Ο βιωμένος χώρος ως προσδιορισμός στην έκθεση «Ένδοθεν»

Έξι γυναίκες δημιουργοί, έξι καλλιτέχνιδες με διαφορετική εικαστική προσέγγιση και απόδοση έργου, συναντώνται σε μια κοινή παρουσίαση - έκθεση που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο».  Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο «Ένδοθεν» που περιλαμβάνει έργα της Βάσως Βούλγαρη, της Μαρίας Καραχρήστου, της Κερασίας Ντάτσιου, της Κλειώς Παπαϊωάννου, της Ιωάννας Τερλίδου και της Μάγκυ Χούρυ.