Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Επιλογή Ευθύνης και Π.Σκοτινιώτης: «Ντράπηκαν και τα ψέματα»…

Σχολιάζοντας τη  σημερινή συνέντευξη-παραλήρημα του κ.Μπέου, καθώς και την πρώτη τηλεοπτική του «εκπομπή» της νέας -και τελευταίας- σεζόν, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» και ο τέως δήμαρχος Βόλου, Π.Σκοτινιώτης, σε κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν τα εξής:  
«Ακούγοντας κανείς τη σημερινή συνέντευξη-παραλήρημα του κ.Μπέου, καθώς και την πρώτη τηλεοπτική του «εκπομπή» της νέας -και τελευταίας- σεζόν,  δεν μπορεί παρά να του ‘ρθει στο νου η φράση του Μενέλαου Λουντέμη, στο βιβλίο του «Οδός Αβύσσου, αριθμός 0»: «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα 'λεγαν». Ο κ.Μπέος αυτό που, για μια ακόμη φορά, απέδειξε είναι η απόλυτη πολιτική ξεδιαντροπιά ενός ανθρώπου που πιάνεται να λέει τερατώδη ψέματα, και απλώς υπερθεματίζει με ακόμη περισσότερα ψέματα.
Δεν πρόκειται, φυσικά, να ασχοληθούμε μαζί του. Τον έχουν πάρει, άλλωστε,  χαμπάρι ακόμη και οι πέτρες πια.  Κι εννοείται πως η Δικαιοσύνη θα έχει πολλή δουλειά να κάνει. Όση πάντως βρωμιά κι αν εκστομίσει, το μόνο βέβαιο είναι πως η προηγούμενη δημοτική αρχή (Σκοτινιώτη)  θα καταγραφεί ως εκείνη που, στα τρία χρόνια και τρεις μήνες της θητείας της  στη ΔΕΥΑΜΒ,  αποκάλυψε το επιμελώς κρυμμένο «σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ» και τεκμηρίωσε τις διεκδικήσεις της δημοτικής Επιχείρησης. Ενώ η δημοτική αρχή Μπέου θα καταγραφεί ως εκείνη που, στα μέχρι τώρα ήδη τέσσερα χρόνια της θητείας της, το έχει και πάλι καταχωνιάσει. Γι’ αυτό και -«χέρι-χέρι» ουσιαστικά με την ΕΡΓΗΛ- στοχοποιεί συστηματικά και με απίστευτο μίσος, όχι την δημοτική περίοδο κατά την οποία δημιουργήθηκε το σκάνδαλο, αλλά τη δημοτική περίοδο κατά την οποία αποκαλύφθηκε, δηλαδή την προηγούμενη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τα στελέχη της, που με τεράστιο προσωπικό κόστος σήκωσαν το βάρος της αποκάλυψης, όπως ο Ηλ. Ξηρακιάς. Γι’ αυτό και κάνει «γαργάρα» την αυθαίρετη και σκανδαλώδη  αναγνώριση, ότι δήθεν το 30,62% του ποσού που επιδικάστηκε στην ΕΡΓΗΛ (δηλαδή κάποια εκατομμυριάκια) αντιστοιχεί σε υπερσυμβατικές εργασίες που έχουν δήθεν εκτελεστεί. Τον αφήνουμε, λοιπόν, να συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη. Συντριπτική, άλλωστε, απάντηση στις χιλιοειπωμένες αθλιότητές του δίνουν τα δικόγραφα που έχουν υπογράψει και καταθέσει οι δικοί του δικηγόροι. Δεν μένει παρά να μηνύσει κι εκείνους…
Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -και όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν- αποτέλεσε μια βαριά και χωρίς επιστροφή πολιτική, κοινωνική και ηθική ήττα για τη δημοτική αρχή. Και μια  μεγάλη πολιτική και ηθική νίκη της πραγματικής αντιπολίτευσης και της τοπικής κοινωνίας, που ματαίωσαν τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής για διάλυση της ΔΕΥΑΜΒ.
Η πόλη ζει τους τελευταίους μήνες μιας παρωδίας, η οποία ολοκληρώνεται όπως ακριβώς ξεκίνησε: βουτηγμένη στη λάσπη, στο θράσος, στο παραμύθι, στη φαυλότητα, στην ανομία, στον λαϊκισμό,  στον πολιτικό κυνισμό, στη  μισαλλοδοξία, στην προβοκάτσια, στην ξιπασιά, στα νταηλίκια, στο «παρακράτος», στην ισοπέδωση θεμελιωδών αξιών και θεσμών. Συνεντεύξεις σαν τις σημερινές μόνον αηδία και αγανάκτηση προκαλούν πλέον. Δεν προσφέρονται ούτε καν για ασκήσεις θάρρους. Άλλωστε, ο μόνος που τους έχει πια απομείνει είναι ένας αποκαμωμένος θίασος, ο οποίος χειροκροτεί μια παράσταση που θα κατέβει χωρίς κοινό και μέσα στην ντροπή και την απόλυτη απαξίωση.».