Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Σημαντικό βήμα για την ηλεκτροκίνηση γραμμής Βόλου-Λάρισας

Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γιάννη Στουρνάρα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας, προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης από αρμόδια στελέχη του Υπουργείου και του ΟΣΕ. Ο Δήμαρχος Βόλου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Π.Θεοφανόπουλο, ο οποίος επαναβεβαίωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο μπορεί να είναι ώριμο από πλευράς μελετών για δημοπράτηση.

Ισπανούς τουρίστες έφερε στο Βόλο το κρουαζιερόπλοιο Grand Celebration

Ένα ακόμη κρουαζιερόπλοίο, το «Grand Celebration»,  κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου και είναι το ένατο στο πρόγραμμα αφίξεων της φετινής τουριστικής περιόδου. Το «Grand Celebration», με 1494 Ισπανούς τουρίστες και 546 άτομα πλήρωμα, έφθασε στο Βόλο στη 1 το μεσημέρι προερχόμενο από τον Πειραιά και αναχωρεί στις 10 το βράδυ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Τους τουρίστες υποδέχθηκαν στο χώρο ελλιμενισμού στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου μοιράζοντας ενημερωτικό έντυπο υλικό για την πόλη και την περιοχή και κυρίως το χάρτη ειδικών διαδρομών που βοηθά τον επισκέπτη να περιηγηθεί στην πόλη και να γνωρίσει τα σημεία αναφοράς, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των προτάσεων για εναλλακτικές σύντομες επισκέψεις στα κοντινά αξιοθέατα εκτός της πόλης. 

Από 16 έως 19 Αυγούστου η Γιορτή Κρασιού στη Ν. Αγχίαλο

Συνάντηση φορέων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, με θέμα τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού 2012, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νέα Αγχίαλο υπό την προεδρία του τοπικού Αντιδημάρχου Π.Πελεκάνου. Συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος – υπεύθυνος του τομέα Πολιτισμού  του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.–ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου) Μ.Τσάμης, εκπρόσωπος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής. Η Γιορτή Κρασιού 2012 αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί από 16 έως 19 Αυγούστου, σ΄ έναν όμορφο χώρο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου.