Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ο Δήμος Βόλου στο Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών

Ο Δήμος Βόλου συμμετέχει στο νέο 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, το οποίο προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9.6.2012 στο Δίστομο. Τη Δημοτική Αρχή Βόλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας κ.Ν.Στόϊκος. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Βόλου αποτελεί μέλος του Δικτύου τόσο λόγω της εκτέλεσης των 118 Δρακειωτών από γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 18 Δεκεμβρίου 1943, όσο και λόγω της πυρπόλησης της Νέας Αγχιάλου τον Απρίλιο του 1943.

Υιοθετείται η πρόταση του Δήμου Βόλου για Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «ΒΟΛΟΣ Χ 4»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ Α.Ε.)» κ.Θ.Γαλάνη στην πρόταση του Δημάρχου Βόλου κ.Π.Σκοτινιώτη να συμπεριληφθεί και ο Βόλος στο πρόγραμμα Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών Ιδεών, που διενεργούνται με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο / ΥΠΕΚΑ. Η κ. Γαλάνη με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ.Κ.Σερράο ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του Διαγωνισμού «Βόλος Χ4» με ποσό ύψους 75.000,00 ευρώ.

Πεντακάθαρα για κολύμβηση τα νερά στις παραλίες του Δήμου Βόλου

Εξαιρετικής ποιότητας είναι τα νερά κολύμβησης στις ακτές του Δήμου Βόλου, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα αναλύσεων των πρώτων για τη φετινή κολυμβητική περίοδο δειγματοληψιών, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Λήψη δειγμάτων νερού έγινε από 9 παραλίες του ενιαίου Δήμου Βόλου, στις 23 Μαΐου 2012, και τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων.

Ημερίδα για την κλιματική αλλαγή από το Δήμο Βόλου

Ο Δήμος Βόλου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη Τοπικών Σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020 – Στο Βόλο αλλάζουμε συμπεριφορά, αλλάζουμε κλίμα!», στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του προγράμματος LIFE+07ENV/GR/000282 CLIM LOCAL 2020. Η μεταβολή του κλίματος αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική πρόκληση που αντιμετωπίζει ο ανθρώπινος πολιτισμός. Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που οφείλονται στις ανθρώπινες δραστηριότητες, με κύριο το διοξείδιο του άνθρακα από την καύση των ορυκτών καυσίμων και το οποίο είναι υπεύθυνο για τα 2/3 των συνολικών εκπομπών, σημειώνουν ραγδαία αύξηση και απειλούν να αποσταθεροποιήσουν το κλίμα του πλανήτη.

Επί τάπητος τα προβλήματα σχολείων της Νέας Αγχιάλου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Νέας Αγχιάλου, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και στην οποία συμμετείχαν οι Διευθυντές των δυο σχολείων κ. Ι.Παπαδόπουλος και Α.Μαγκλάρα αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Γ.Κουρτίνας, καθώς επίσης η Αντιπρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. Αθ.Μπαϊράμη και Θ.Διαμαντένιας.