Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πρότυπο Στέκι Παιδιού στο Δήμο Βόλου

Δυο σημαντικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος ανοίγουν το δρόμο για την προώθηση του έργου κατασκευής του «Νέου Πολυδύναμου Κοινωνικού Κέντρου» του Δήμου Βόλου στο οικόπεδο της οδού Κασσαβέτη 16, όπου λειτουργούσε επί σειρά ετών το Στέκι Παιδιού. Όπως είναι γνωστό, έπειτα από τη συμφωνία για ανταλλαγή δημοτικού ακινήτου με το ιδανικό μερίδιο που διαθέτει το Νοσοκομείο Βόλου επί του συγκεκριμένου οικοπέδου, κινήθηκε από το Δήμο Βόλου η προβλεπόμενη διαδικασία εκτίμησης, η οποία πλέον ολοκληρώθηκε και παράλληλα παραλήφθηκε από το Δήμο επιστολή του συμπολίτη κ.Χαράλαμπου Τσιμά με την οποία δεσμεύεται για δωρεάν προσφορά της μελέτης, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Την Παρασκευή στις 9 το βράδυ, στην παραλία, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Π.Σκοτινιώτη

Με την  κεντρική συγκέντρωση και την ομιλία του Π.Σκοτινιώτη, την Παρασκευή 16 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου (στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος), ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Μια εκστρατεία που, σύμφωνα με τα στελέχη της παράταξης, χαρακτηρίστηκε από τη λιτή καμπάνια, με έμφαση στην ουσιαστική επικοινωνία με τους πολίτες.  «Θα είναι μια μεγάλη συγκέντρωση νίκης και προοπτικής για τη μείζονα πόλη μας. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η καμπάνια προβολής των θέσεων του συνδυασμού μας στηρίχθηκε στις αρχές του σεβασμού του δημόσιου χώρου, όταν άλλοι συνδυασμοί με την αφισορρύπανση και τα πανό απέδειξαν το πώς αντιλαμβάνονται την αισθητική της πόλης και το αστικό της περιβάλλον», ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν: «Μέσα από την καμπάνια αποτυπώθηκε, επίσης, η βούλησή μας να σεβαστούμε τους πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά οικονομικά, χωρίς να τους προκαλούμε με ιλουστρασιόν έντυπα. Αποτυπώθηκε, εν τέλει, η αντίληψή μας για πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία με τους πολίτες, γιατί εμείς έχουμε πρόσωπο καθαρό». 

Π.Σκοτινιώτης: Ο τουρισμός αποτελεί δυναμική προοπτική για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξαν στον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου, ως επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού τα επόμενα χρόνια, με τις δυο πλευρές να συμφωνούν στην ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας τους, προκειμένου να μη χαθεί ούτε μια ευκαιρία στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Γόνιμη συνεργασία Δήμου Βόλου – Αστικού ΚΤΕΛ για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών

Το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βόλου και Αστικού ΚΤΕΛ επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Βόλου και εκ νέου υποψηφίου κ.Πάνου Σκοτινιώτη με τον Πρόεδρο κ.Τρ.Πλαστάρα και μέλη του Δ.Σ., με τη συμμετοχή και υποψηφίων του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα της πόλης, με τις δυο πλευρές να υπογραμμίζουν τα σημαντικά βήματα που έγιναν την προηγούμενη τριετία με σκοπό την επίλυση προβλημάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.  

Παράταση υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας

Παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου 2014 η προθεσμία υποβολής αίτησης – δήλωσης για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (γεωτρήσεις, πηγάδια, πηγές κτλ), που σύμφωνα με την αρχική απόφαση έληγε στις 15 Μαϊου. Όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Βόλου, η παράταση δόθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται επίσης η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας χρήσης νερού μέχρι 30 Ιανουαρίου 2015, από 30 Σεπτεμβρίου 2014 που ήταν η αρχική προθεσμία.

Λ.Μαυρογιάννης: Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί και ποια παιγνίδια παίζει ο κ.Μπέος με τη συνεχή στοχοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ;

Απαντώντας σε αναφορά του Αχ.Μπέου, κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Νέα Αγχίαλο,  ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή υπερχρέωσε τη ΔΕΥΑΜΒ, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Λεωνίδας Μαυρογιάννης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το νέο, υβριστικό, με τη γνωστή πια χρυσαυγίτικη φρασεολογία, παραλήρημα του κ.Μπέου στη Νέα Αγχίαλο, το οποίο εκφώνησε ενώπιον των μεταφερθέντων από το Βόλο οπαδών του και ελάχιστων Αγχιαλιτών. Αυτά ξέρει, αυτά λέει. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να μην καταγγείλουμε την εμφανή πλέον και ύποπτη στοχοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ. Αυτή τη φορά μάλιστα έκανε ένα βήμα επιπλέον και έφτασε στο σημείο να κατηγορεί την παρούσα Διοίκηση ότι υπερχρέωσε την Επιχείρηση! 

Π.Σκοτινιώτης: Ο Δήμος Βόλου χρειάζεται έμπειρο καπετάνιο και δυνατό πλήρωμα

Την πεποίθηση ότι οι πολίτες του Δήμου Βόλου θα δώσουν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» και δυνατή εντολή να διαχειριστεί τα θέματα της πόλης την επόμενη κρίσιμη πενταετία, διασφαλίζοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να αποτελεί κέντρο αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και δράσεων, εξέφρασε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, μιλώντας τη Δευτέρα σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων των Αλυκών και του οικισμού Αϊβαλιώτικα. Την εκδήλωσε άνοιξε ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών “Αργοναύται” και υποψήφιος του συνδυασμού Κ.Βιδανόπουλος.