Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ο Δήμος Βόλου υιοθετεί τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας

Εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας πραγματοποίησαν σήμερα ποδηλατοπορεία με κατάληξη στο Δημαρχείο Βόλου, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Νίκο Μόσχο, λόγω απουσίας του Δημάρχου Π.Σκοτινιώτη στην Αθήνα. Οι μαθητές κατέθεσαν υπόμνημα με τις παρατηρήσεις – προτάσεις τους για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού και τις ασφαλείς μετακινήσεις στην πόλη, ζητώντας να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα παραστούν και οι ίδιοι.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΜΒ

Σε περιορισμένο αριθμό λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ που εστάλησαν πρόσφατα σε καταναλωτές των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς και Μακρινίτσας (περίπου 30 περιπτώσεις σε 230 συνολικά), στα ακίνητα των οποίων έχουν εγκατασταθεί υδρόμετρα, εντοπίστηκαν πιθανά λάθη στον υπολογισμό των τελών αποχέτευσης, που διερευνώνται από την Υπηρεσία. Οι συγκεκριμένοι καταναλωτές, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν και προσωπικά, δεν θα πρέπει να προχωρήσουν στην εξόφληση του λογαριασμού μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση του θέματος. Οι υπόλοιποι καταναλωτές παρακαλούνται να εξοφλήσουν κανονικά τους λογαριασμούς τους. 

Ο Δήμος Βόλου βραβεύει τους εθελοντές για την προσφορά τους

Εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών που στήριξαν το έργο της Δημοτικής Αρχής κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας, διοργανώνει ο Δήμος Βόλου το ερχόμενο Σάββατο 12 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης θα βραβεύσει δεκάδες Βολιώτες και Βολιώτισσες, από 10 έως 70 ετών, για την εθελοντική εργασία που προσέφεραν, σε όλη τη διάρκεια της παρούσας θητείας, είτε στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, είτε για την επιτυχή διοργάνωση μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, είτε για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας. 
 «Η συμμετοχή σας ήταν πολύτιμη», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τους εθελοντές, «και είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία που αποκομίσατε, θα αποτελέσει για σας σημείο αναφοράς, ώστε να συνεχίσετε την προσφορά στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας που επιδείξατε, για τη διάδοση των υψηλών αξιών του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης». Στους εθελοντές θα επιδοθεί συμβολικό δίπλωμα συμμετοχής για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.


Συνεργασία σπουδαστών του Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου για τη δημιουργία παιδικού βιβλίου

Ένα ξεχωριστό βιβλίο, γραμμένο από παιδιά για παιδιά, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας την Τετάρτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Βασδέκειο» σε συνεργασία με το Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου. Οι σπουδάστριες της ειδικότητας «Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων», Ιρένε Αλμπίνο, Έρη Παπαευσταθίου και Ελένη Τέρπου και ο σπουδαστής της ειδικότητας «Τεχνικός Φωτογραφικής Λήψης» Χρήστος Καρανίκας, συνεργάστηκαν με τα μικρά παιδιά και την υπεύθυνη του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Σταυρούλα Μαστρογιάννη από το Κ.Δ.Α.Π. «Βασδέκειο» της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ., προκειμένου να δοθεί η τελική μορφή στο εγχείρημα.

Συνέντευξη Δημάρχου Βόλου στο ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV

s