Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Συνεργασία για την εκπαίδευση ενηλίκων Ρομά

Το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τη Μητρόπολη Δημητριάδος και το Δήμο Βόλου, για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ΡΟΜΑ, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα  ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος,  ο Δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτης και ο κ. Χρ. Γκόβαρης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αφορά την επιμόρφωση ενηλίκων ΡΟΜΑ, άνω των 18 ετών, με σκοπό την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν στη συνέχεια να ενταχθούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας προκειμένου να αποκτήσουν και το απολυτήριο Γυμνασίου. 

Με τρεις θεατρικές παραγωγές το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2011

Τρεις πρεμιέρες θεατρικών παραστάσεων θα πραγματοποιηθούν από το Δη.Πε.Θε. Βόλου,  εντός του τριμήνου Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2011.
Μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών για τη συγχώνευση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου στο νέο νομικό πρόσωπο του Δήμου Βόλου, ξεκινά η θεατρική παραγωγή για τη νέα περίοδο.
Τέλος Οκτωβρίου ξεκινούν οι παραστάσεις του μονόπρακτου του Κώστα Μουρσελά «Η Κυρία Δεν Πενθεί», που αποτελεί την πρώτη προσέγγιση του τοπικού θεάτρου στο συγγραφικό  κόσμο του Κώστα Μουρσελά.
Ακολουθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου η πρεμιέρα της παράστασης της Παιδικής Σκηνής με το έργο του Χρήστου Μπουλώτη «Το άγαλμα που κρύωνε» το οποίο θα προσπαθήσει να μυήσει τα παιδιά στην τέχνη του χοροθεάτρου και να στρέψει την προσοχή τους στο χώρο των Μουσείων. Επίσης, το έργο – ίσως το μοναδικό έργο για παιδιά που αναφέρεται στην Μικρασιατική καταστροφή – θα σημάνει και την έναρξη ενός κύκλου εκδηλώσεων που θα υλοποιηθεί εντός του 2012,  με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.
Τέλος, προ της περιόδου των Χριστουγέννων και κατά τη διάρκεια των εορτών, η Κεντρική Σκηνή του Δη.Πε.Θε. Βόλου θα παρουσιάσει το έργο του βραβευμένου γάλλου συγγραφέα Έρικ Εμμάνιουελ Σμιτ «Ξενοδοχείο των Δύο Κόσμων», ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης θεατρικής γραφής.