Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ο Βόλος υποδέχεται τις καλύτερες αθλήτριες πόλο από τις πέντε ηπείρους

Λίγες μόλις μέρες μετά τη λήξη της Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής, ο Βόλος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια ακόμη διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας, επιβεβαιώνοντας ότι έχει καθιερωθεί ως πόλη μεγάλων διεθνών γεγονότων, με σημαντικά θετικές επιπτώσεις στη διεθνή προβολή της και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Πρόκειται για το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών, στους ρυθμούς του οποίου ήδη κινείται η πόλη του Βόλου, καθώς ξεκίνησαν από χθες Κυριακή οι αφίξεις των εθνικών ομάδων που θα συμμετέχουν. Το χορό των αφίξεων άνοιξαν οι ομάδες της Αυστραλίας και της Ελλάδας, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να καταφθάσουν σταδιακά και οι υπόλοιπες 13 αποστολές.

Συγχαρητήρια Π. Σκοτινιώτη στους Βολιώτες κωπηλάτες Γ.Παπασακελλαρίου και Μ.Κουσκουρίδα

Τα συγχαρητήριά του στους νεαρούς Βολιώτες πρωταθλητές κωπηλασίας Γιώργο Παπασακελλαρίου και Mιχάλη Κουσκουρίδα, για τη σημαντική διάκριση που πέτυχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας εφήβων που διεξήχθη στη Λιθουανία, απευθύνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, αναφέροντας σε δήλωσή του τα ακόλουθα: «Με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων, οι δυο Βολιώτες αθλητές μας έκαναν για μία ακόμη φορά υπερήφανους και ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τη θέση του Βόλου στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Διήμερος ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στη Μακρινίτσα

Ένα από τα πιο φημισμένα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου στο Νομό Μαγνησίας, πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας. Οι εορτασμοί  ξεκινούν από την παραμονή της γιορτής και κορυφώνονται το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου με τη λήξη του παραδοσιακού πανηγυριού. Έτσι και φέτος, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μακρινίτσα θα πραγματοποιηθεί αρτοκλασία και στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία θα ξεκινήσει το πανηγύρι, το οποίο θα διακοπεί τις πρώτες πρωινές ώρες για να συνεχιστεί και να κορυφωθεί την επόμενη ημέρα.

Διανοίξεις και κατασκευές νέων δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου

Εργασίες επέκτασης της δημοτικής οδοποιίας, συνολικής δαπάνης 301.518,39 ευρώ, πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου. Το έργο αφορά διανοίξεις και κατασκευές νέων δρόμων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών από την έναρξη των εργασιών, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στο Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Ανάληψη Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης».

Επέμβαση της Αστυνομίας στον «Κούκο» για τις θήκες καντηλιών

Στον εντοπισμό 5 σάκων με κλεμμένες μεταλλικές θήκες καντηλιών – περίπου 45 τεμάχια – αλλά και του δικύκλου των δραστών, οδήγησε η αστυνομική επέμβαση που σημειώθηκε στο Κοιμητήριο «Κούκος», στις 2:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπειτα από ειδοποίηση του φύλακα του Κοιμητηρίου. Υπολογίζεται ότι κατά το διάστημα των τελευταίων δυο μηνών έχουν κλαπεί από τα κοιμητήρια «Κούκος», Γλαφυρών, Σέσκλου και Μελισσατίκων περισσότερες από 250 θήκες καντηλιών, από άγνωστους δράστες οι οποίοι εμπορεύονται το μέταλλο.