Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Καμία απόφαση για το μέλλον του λιμανιού ερήμην της πόλης

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη στη δημοσιοποίηση της απόφασης για διοικητική ένταξη του λιμανιού του Βόλου στο Δίκτυο Λιμένων Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης λιμένων. Σε έγγραφό του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και Ναυτιλίας&Αιγαίου Κ.Μουσουρούλη, τονίζει ότι καμία απόφαση για το μέλλον του λιμανιού δεν μπορεί να ληφθεί ερήμην της πόλης και των θεσμικών εκπροσώπων της, για να προσθέσει ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου επιφυλάσσεται να διατυπώσει τις απόψεις της για τον κυβερνητικό σχεδιασμό σε σχέση με το λιμάνι του Βόλου, αφού ενημερωθεί υπεύθυνα. Παράλληλα, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το εμπορικό τμήμα του λιμανιού, το οποίο τον τελευταίο καιρό υπολειτουργεί.

Σύσκεψη στο Δήμο Βόλου για τη δημιουργία “Δικτύου Οικογενειακής Αλληλεγγύης για το Παιδί”

Τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία του Δικτύου Οικογενειακής Αλληλεγγύης για το Παιδί, στην οποία έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Δήμος Βόλου, θα αποφασιστούν κατά τη διάρκεια σύσκεψης, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και ώρα 18.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα σεμινάρια του ΙΕΚ Δήμου Βόλου

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι εγγραφές για τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνει το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου την περίοδο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012. Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πρώτες συναντήσεις των ενδιαφερομένων με τους εκπαιδευτές, ώστε όσοι παρακολουθήσουν κάποιο σεμινάριο, να ενημερωθούν σχετικά με το αντικείμενο της κάθε θεματικής ενότητας, το ωράριο διεξαγωγής των μαθημάτων, τα υλικά που πιθανόν θα χρειαστεί να προμηθευτούν και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο του κάθε σεμιναρίου.

Στο Βόλο οι προκριματικοί αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ κορασίδων

Ο Βόλος, η πόλη των μεγάλων διοργανώσεων, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα ακόμη σημαντικό αθλητικό γεγονός. Πρόκειται για τους προκριματικούς αγώνες του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ κορασίδων που θα πραγματοποιηθούν, με την συμμετοχή έξι εθνικών ομάδων, από 2 έως 8 Ιανουαρίου 2013 στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας.