Διακήρυξη αρχών

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ
«ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Συγκροτούμε σήμερα, όλοι μαζί, μια νέα, μεγάλη δημοτική παράταξη, ανοιχτή σε όλες τις δημιουργικές και αναγεννητικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.
Μια δημοτική παράταξη που ενώνει την τοπική κοινωνία, μακριά από εξαρτήσεις, ιδιοτέλειες και άδηλα συμφέροντα.
Μια δημοτική παράταξη που φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς αυτοδιοικητικών στελεχών.
Μια δημοτική παράταξη πάνω απ΄ όλα για το Βόλο και την προοπτική του.
Με όραμα και σύγχρονο, καινοτομικό πρόγραμμα. Με σχέδιο για το Δήμο Βόλου της νέας εποχής.
Ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην πλούσια αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου μας, συνεχίζοντας, στις νέες συνθήκες, τις καλύτερες παραδόσεις της.
Βαδίζουμε με πλήρη συνείδηση των προκλήσεων της νέας περιόδου και δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να ανταποκριθούμε σ΄ αυτές.
Η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που βρίσκεται μπροστά μας, η νέα προγραμματική και χρηματοδοτική περίοδος 2014-2020, η επόμενη μέρα των μνημονίων, η ανάγκη διεξόδου από την κρίση και τις οδυνηρές επιπτώσεις της, η πορεία της εθνικής και τοπικής ανασυγκρότησης, αποτελούν το πλαίσιο που θα σφραγίσει τα επόμενα χρόνια την προοπτική του Δήμου μας, του Βόλου που αγαπάμε, της συμπολιτείας μας.
Όλα αυτά επιβάλουν μια επιλογή ευθύνης.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, για να διασφαλίσουμε ότι ο Βόλος θα συνεχίσει να είναι μια πόλη δημοκρατική, ανοιχτή και δημιουργική. Πόλη της κοινωνικής αλληλεγγύης, του ριζοσπαστισμού των ιδεών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, των πολύμορφων κινήσεων ενεργών πολιτών.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, για να διασφαλίσουμε ότι ο Δήμος μας θα συνεχίσει να αποτελεί επίκεντρο αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και δράσεων για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα της νεανικής επιχειρηματικότητας.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, για να διασφαλίσουμε ότι ο Δήμος μας θα συνεχίσει να πορεύεται με χρηστή διοίκηση, ισονομία και  διαφάνεια, με γνώμονα το κοινωνικό και συλλογικό συμφέρον, μακριά  από γκρίζες ζώνες ιδιοτελών επιδιώξεων και συμφερόντων.
Η νέα δημοτική παράταξη που συγκροτούμε, ενσωματώνει τις δύο κινήσεις οι οποίες, μαζί με άλλους συμπολίτες μας, ανέλαβαν αυτή  την πρωτοβουλία, δηλαδή τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ταυτόχρονα τις υπερβαίνει, αφού ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους συμπολίτες που θέλουν να πάει ο Βόλος μπροστά, σε όλους τους ανθρώπους της προσφοράς και της δημιουργίας, στη  νέα γενιά.
Η νέα δημοτική παράταξη συγκροτείται σε ισότιμη βάση. Με τον αέρα της ανανέωσης δυνάμεων και προσώπων. Με την εμπειρία, δίπλα στη φρεσκάδα.
Η νέα δημοτική παράταξη πρεσβεύει το συλλογικό μοντέλο διοίκησης που απαιτούν οι καιροί. Σε συνεχή διάλογο με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, με ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά στις διεργασίες που συντελούνται καθημερινά. Πριν και μετά τις εκλογές.
Είμαστε εκείνοι που έχουμε τα εχέγγυα.
Είμαστε εκείνοι που στήσαμε ένα νέο μεγάλο Δήμο από το μηδέν, σε υγιή και σταθερά θεμέλια. Με χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση, κοινωνικό πρόσωπο, αναπτυξιακή προοπτική, περιβαλλοντική ευαισθησία, σχέδιο για την επόμενη μέρα.
Είμαστε εκείνοι που έχουμε δώσει δείγματα γραφής σε όποια θέση μάς εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας. Στη Νομαρχία, στα εργατικά συνδικάτα, στα Επιμελητήρια, στους επιστημονικούς φορείς, στα κοινωνικά κινήματα, στις συνοικίες  και τα χωριά.
Ήμασταν και είμαστε εδώ, πριν απ΄όλα στις δύσκολες στιγμές. Ζούμε και αναπνέουμε εδώ, στο Δήμο μας.
Έχουμε κατακτήσει σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία, γνωρίζουμε τα προβλήματα, αγωνιζόμαστε για τις λύσεις, δεν είμαστε περαστικοί από τον τόπο μας.
Δεν ανακαλύψαμε σήμερα το Δήμο, ούτε παριστάνουμε τους αυτόκλητους σωτήρες
Δεν φύγαμε για να ξαναρθούμε.
Δεν μπερδέψαμε το Δήμο με προσωπικές περιπέτειες και εκκρεμότητες.
Ο Δήμος δεν είναι για μας το λάφυρο ούτε προσωπικών, ούτε κομματικών, ούτε άλλων άδηλων επιδιώξεων.
Είμαστε εκείνοι που αναζητάμε συνεχώς το νέο. Δεν μένουμε προσκολλημένοι στο χθες. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή εικόνα. Αναγνωρίζουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Δεν ικανοποιούμαστε με ό,τι κατακτήσαμε. Βάζουμε πιο ψηλά τον πήχη της συλλογικής μας φιλοδοξίας. Θέλουμε πολύ περισσότερα για το Δήμο μας, για το Βόλο, για τη συμπολιτεία μας.
Αφήνουμε στην άκρη αντιπαραθέσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Κοιτάμε Μπροστά.
Πιστεύουμε ότι η διοίκηση του Δήμου πρέπει να χαρακτηρίζεται από καινοτομία, δημοκρατία, συμμετοχή.
Πιστεύουμε στην ανάγκη για ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας και ενδυνάμωση του ρόλου των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να αποφεύγεται ο συγκεντρωτισμός και να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Πιστεύουμε σε ένα Δήμο πρωτοπόρο στις νέες ιδέες, πρωταγωνιστή στη μάχη για την προάσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών (όπως το περιβάλλον, το νερό και η αποχέτευση  η παιδεία, η υγεία, η διατροφική αλυσίδα κλπ).
Πιστεύουμε σε ένα Δήμο που θα αναλάβει γενναίες πρωτοβουλίες, τόσο στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης, υπερβαίνοντας το στενό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του «Καλλικράτη», όσο και στο πεδίο της άσκησης ενεργού κοινωνικής πολιτικής, απέναντι στα φαινόμενα της νέας φτώχειας και της εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας.
Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε την αντίληψη που θέλει την τοπική αυτοδιοίκηση ουραγό και ένοχο για όλα τα δεινά του πελατειακού και κομματικού κράτους. Σε όσους έχουν μετανιώσει για τη χειραφέτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, απαντάμε με τον αγώνα μας για μια τοπική αυτοδιοίκηση ενεργή, δημιουργική και πρωταγωνιστική, αιχμή της εθνικής ανασυγκρότησης.
Δεσμευόμαστε για μια δημοτική αρχή που θα ανιχνεύει νέους δρόμους για την τοπική ανάπτυξη, θα αναζητά εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, θα προωθεί έξυπνες  λύσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Που θα  αξιοποιεί αποτελεσματικά κάθε  χρηματοδοτικό εργαλείο και θα ενισχύει  την κοινωνική επιχειρηματικότητα.
Δεσμευόμαστε για μια δημοτική ηγεσία ασυμβίβαστη και δημιουργική, κοντά στους πολίτες, χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα, ικανή να δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους.
Για μια Δημοτική Αρχή με σταθερό μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και το νεοναζισμό, τη μισαλλοδοξία.
Για μια Δημοτική Αρχή που θα αντιπαλεύει το λαϊκισμό, την ακινησία και τη στασιμότητα.
Το όραμά μας είναι ένας:
Δήμος Πρότυπο, Δήμος Ποιότητας, με το μικρότερο δυνατό ποσοστό ανεργίας
Δήμος  της  κοινωνικής αλληλεγγύης
Δήμος της ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης
Δήμος μιας «έξυπνης» και δημιουργικής πόλης
Δήμος της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας
Δήμος του πολιτισμού και του αθλητισμού, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021
Ψηφιακός Δήμος στην υπηρεσία του πολίτη
Δήμος στον οποίο αξίζει να ζεις.

Πάμε, λοιπόν, μαζί. Για να πάμε την πόλη μας ΜΠΡΟΣΤΑ.
Κάνουμε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Γιατί βλέπουμε ΜΠΡΟΣΤΑ.

«ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», είναι το όνομα της κοινής μας παράταξης και του συνδυασμού μας στις εκλογές του Μαΐου. Το λογότυπο του συνδυασμού μας συμβολίζει τη σύγκλιση δυνάμεων που ξεκινήσαμε από διαφορετικές αφετηρίες και την κοινή μας απόφαση να αγωνιστούμε για να σηκώσουμε το Δήμο μας ψηλά, για να πάμε το Βόλο, τη συμπολιτεία μας μπροστά.


 «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»


Διακήρυξη αρχών Δημοκρατικής Συμπολιτείας 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: