Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Στο Βόλο, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, η πρώτη δημόσια εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων»

Την πρώτη της δημόσια εκδήλωση θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 17.30 το απόγευμα  στο Δημαρχείο του Βόλου , η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων», με θέμα:  «Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική πολιτική». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:  η στρατηγική  κατεύθυνση της «Πρωτοβουλίας των 5» σε  θέματα κοινωνικής πολιτικής,  οι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης, τα εμπόδια που συναντούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, καινοτόμες / πετυχημένες δράσεις στους 5 Δήμους. Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου θα γίνουν ομάδες εργασίας όπου με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων θα διατυπωθούν ολοκληρωμένες προτάσεις  προς την πολιτεία και τους πολίτες, για την ενίσχυση του ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Οι προτάσεις αυτές θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη τύπου των 5 Δημάρχων την ίδια μέρα στις 12.00 στο Δημαρχείο του Βόλου.

Σχολικά είδη σε 1357 μαθητές μοίρασε ο Δήμος Βόλου

Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η ανταπόκριση των Βολιωτών στην πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για τη συλλογή σχολικών ειδών που μοιράσθηκαν σε μαθητές της πόλης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Συνολικά διανεμήθηκαν τα απαραίτητα είδη για τη νέα σχολική χρονιά σε 1357 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 1050 μαθητές. Η προσπάθεια κορυφώθηκε πριν λίγες μέρες όταν, από το κτίριο Στρεφτάρη όπου  είχαν συγκεντρωθεί και πακεταριστεί τα σχολικά είδη, πέρασαν οι υπεύθυνοι και του τελευταίου σχολείου στο οποίο είχε γίνει καταγραφή μαθητών με ανάγκες.

Εγκαινιάζεται το νέο σχολείο στα Μελισσάτικα

Το νεόδμητο κτίριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας στα Μελισσάτικα εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη. Το έργο, συνολικής δαπάνης 779.541,54 € (προϋπολογισμός μελέτης 1.670.000,00 €), κατασκευάστηκε με πόρους από το Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», άξονας Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.