Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΟΥ

Σε δήλωσή του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής παρέλασης στην παραλία του Βόλου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα:
«Ο σημερινός γιορτασμός της εθνικής επετείου στην πόλη μας δυστυχώς αμαυρώθηκε από τις  ασχήμιες μερικών δεκάδων που δεν σεβάστηκαν την ιστορική μνήμη του λαού μας. Κάποιοι ανεγκέφαλοι, μάλιστα, δεν δίστασαν ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μικρών μαθητών  Δημοτικών Σχολείων, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από  τα μεγάφωνα.
Ως Δημοτική Αρχή, κατανοούμε την πικρία και την  απογοήτευση των μαθητών που δεν μπόρεσαν τελικά να παρελάσουν, των γονέων και των καθηγητών τους, καθώς και των ένστολων τμημάτων. Κατανοούμε, επίσης, την πικρία και την  απογοήτευση των  χιλιάδων συμπολιτών μας που κατέκλυσαν την παραλία του Βόλου για να χαρούν την παρέλαση και να τιμήσουν μια επέτειο-ορόσημο της νεοελληνικής μας ιστορίας, με πολλαπλό συμβολισμό που την καθιστά   διαχρονικά επίκαιρη και παιδευτικά πολύτιμη για τις νεότερες γενιές.