Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ας ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με την υπόθεση του Εμπορευματικού Κέντρου


…για το λιμάνι του Βόλου καταγράφεται επενδυτικό ενδιαφέρον σχετικά με το εμπορικό του σκέλος, όπου υπάρχουν προοπτικές εξαιτίας της αναμενόμενης σιδηροδρομικής σύνδεσής του με τα εμπορευματικά κέντρα της Λάρισας… (από σημερινό δημοσίευμα στη «Ναυτεμπορική» https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1385662/i-stratigiki-tou-taiped-gia-paraxoriseis-se-10-megala-limania)

Όπως επανειλημμένως έχουμε υπογραμμίσει, το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει προτείνει, ήδη από το 2003, τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου Θεσσαλίας στον άξονα ανάπτυξης Βόλου–Λάρισας. Εξάλλου, επί σειρά ετών, όλες οι συζητήσεις συνέκλιναν πως καταλληλότερη θέση για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου είναι η περιοχή του Βελεστίνου, με το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα ότι βρίσκεται στον άξονα του δυναμικού δίπολου Βόλου–Λάρισας, σε επαφή με το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο και τη σιδηροδρομική γραμμή της οποίας ήδη προχωράει η ηλεκτροκίνηση, και σε εξαιρετικά μικρή απόσταση από το λιμάνι του Βόλου και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. 

«Επιλογή Ευθύνης» και «Μαζί για το Βόλο»: Καταδικάζουμε την τρομοκρατία του υπόκοσμου και των «φουσκωτών»

Κοινή ανακοίνωση με αφορά τα γεγονότα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου εξέδωσαν οι παρατάξεις «Μαζί για το Βόλο» και «Επιλογή Ευθύνης». Όπως αναφέρουν « Η αντιδημοκρατική λειτουργία, η κινητοποίηση τραμπούκων της νύχτας, οι οποίοι είναι όπως φαίνεται προσφιλέστατοι στη δημοτική αρχή, η άρνηση κάθε διαλόγου με πολίτες, η προσφυγή στην αστυνομική βία είναι πλέον καθημερινό καθεστώς στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με ευθύνη της ομάδας πλειοψηφίας και του Δημάρχου.
Κάθε έννοια θεσμικής λειτουργίας, ανταλλαγής απόψεων σε επίπεδο δημοκρατικού διαλόγου και παρουσίασης θέσεων ακυρώνεται μόνιμα και αντικαθίσταται από ύβρεις, χυδαίες προσωπικές επιθέσεις και από μια βιομηχανία τρομοκρατικών «μηνύσεων» προκειμένου να «βουλώσουν» τις φωνές διαμαρτυρίας που όλο και πληθαίνουν! Μηνύσεις που σήμερα ξεπέρασαν κάθε όριο αφού με ψευδή καταγγελία του προέδρου Μουλά συνελήφθη και δημοτικός σύμβουλος!

Εκπροσωπούν την πιο σκοτεινή, την πιο φαύλη εκδοχή του πολιτικού συστήματος


                              Από ανάρτησή μου στο fb
Ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας, το "παρακράτος", οι διώξεις, είναι ο μόνος τρόπος που θέλουν, ξέρουν και (νομίζουν πως) μπορούν να διαχειριστούν τις τυχοδιωκτικές επιλογές τους, τις κραυγαλέες τους ανεπάρκειες, τις παταγώδεις αποτυχίες τους, τα τερατώδη τους ψέματα.
Κι ενώ εκπροσωπούν την πιο σκοτεινή, την πιο φαύλη εκδοχή του πολιτικού συστήματος, υποδύονται τους άμεμπτους, τους αίροντες τις διαχρονικές "αμαρτίες" της πόλης. Και όποιος δεν είναι μαζί τους, δεν είναι μόνο δικός τους εχθρός, αλλά εχθρός της πόλης, ου μην αλλά και της …δημοκρατίας!
Απομονωμένοι πια και αποκομμένοι από τον παλμό της τοπικής κοινωνίας, ζουν με την αυταπάτη ότι η πραγματικότητα θα προσαρμοσθεί στις επιθυμίες τους. Παίζουν πλέον τα ρέστα τους κι ό,τι κάτσει…

Ξηρακιάς: Με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις


Κατά τη σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με έκπληξη άκουσα τον πρόεδρο του ΔΣ ΔΕΥΑΜΒ να αναφέρεται στη δουλειά της Επιτροπής Παραλαβής, του έργου της ΕΡΓΗΛ, της οποίας είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής. Μίλησε απαξιωτικά για το έργο της, για δήθεν μη έγκαιρη υπογραφή του πορίσματος από τον πρόεδρό της, για παράνομες ενέργειες και για προτροπή, το Νοέμβριο του 2012, του εισηγητή του Άρειου Πάγου για παραλαβή του έργου. Είπε επίσης ότι η σημερινή Διοίκηση έκανε τριάντα(30) νομικές ενέργειες κατά της ΕΡΓΗΛ ενώ η προηγούμενη πολύ λιγότερες. Η αλήθεια, όπως προκύπτει από τα γεγονότα τον διαψεύδει διότι:
1.    1. Κανείς δεν θα μιλούσε σήμερα για σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ αν η Επιτροπή μας συστηματικά δεν εργαζόταν για την αποκάλυψη και την τεκμηρίωση της λεηλασίας που υπέστη η ΔΕΥΑΜΒ στο συγκεκριμένο έργο
2.     2.Η συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής έγινε την 162/ 7-8-2012 απόφαση του ΔΣ, όταν κανείς μέχρι τότε δεν γνώριζε και δεν είχε εκφράσει υπόνοιες για το καλά κρυμμένο σκάνδαλο κάτω από τους δρόμους της πόλης. Το πρακτικό της παραδόθηκε, μέσα από συνεχείς ενστάσεις και εξώδικα της ΕΡΓΗΛ, στις 29-3-2013. Το ότι οι ενέργειες της Επιτροπής μας ήταν παράνομες προέβαλλε, μέχρι σήμερα, μόνο η πλευρά της ΕΡΓΗΛ. Αν το υιοθετεί κι ο Πρόεδρος έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα.
3.   3. Οι πολλές νομικές ενέργειες, της σημερινής Διοίκησης κατά της ΕΡΓΗΛ, αν δούμε τις αντιδράσεις της εργολήπτριας και τα αποτελέσματα με τις κατασχέσεις των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ μάλλον άσφαιρες ήταν. Γιατί μόνο στα μέλη της Επιτροπής παραλαβής η ΕΡΓΗΛ επεφύλαξε αγωγές για 300.000 ευρώ από τον καθένα και μηνυτήριες αναφορές σε όσους από τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ συνέβαλλαν στην τεκμηρίωση του σκανδάλου.
Κρίμα γιατί έτσι δεν υπηρετούνται τα συμφέροντα της πόλης. Επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση ότι «με όποιο δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Ολοκληρωτικά μυαλά


                                            Από ανάρτησή μου στο fb
Ο Ηλίας Ξηρακιάς δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης. Έχει μια μακρά, γόνιμη και διαφανή πορεία στα τοπικά δημόσια πράγματα. Έχει όμως και μια «κακή συνήθεια». Δεν λέει να σιωπήσει. Με συνέπεια να γίνεται ενοχλητικός στο «καθεστώς». Το οποίο, ως γνωστόν, το μόνο που ξέρει είναι να σπέρνει ακατάπαυστα πολιτικό μίσος, να σπιλώνει και να χλευάζει, χωρίς αναστολές, χωρίς σεβασμό σε διαδρομές, σε βιογραφικά, σε αλήθειες.
Βάλθηκαν, λοιπόν, να εντρυφήσουν στο «βιογραφικό» (και) του Ηλ.Ξηρακιά.  Σκέφτηκα να τους «βοηθήσω», μιας και τους «διέφυγε» μια «λεπτομέρεια». Ότι υπήρξε ο άνθρωπος που το 2013, ως πρόεδρος της Επιτροπής που συστήσαμε για την παραλαβή του αμαρτωλού έργου της ΕΡΓΗΛ, αποκάλυψε το σκάνδαλο, δίνοντας στη ΔΕΥΑΜΒ τα όπλα να αντιπαλέψει τις παράνομες ορέξεις του εργολάβου. Γι' αυτή τη σθεναρή υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, η ΕΡΓΗΛ τον φόρτωσε με μια αγωγή 300 χιλ. ευρώ (όπως και τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής και τον τότε Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ), και με μια μήνυση με τον μισό Ποινικό Κώδικα
Αλλά έτσι λειτουργούν τα ολοκληρωτικά μυαλά. Δεν αντικρούουν απλώς τον πολιτικό αντίπαλο, όπως επιβάλλεται στις δημοκρατίες. Αμφισβητούν την ίδια την υπόστασή του.