Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων αναδεικνύει καθημερινά κοινωνικά ζητήματα

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών (4 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα στις 16 Ιουνίου, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Δήμου Βόλου πραγματοποίησε χθες εκδήλωση με θέμα «Είναι δύσκολο να είσαι πατέρας». Το θέμα ανέπτυξαν διεξοδικά, προσεγγίζοντας όλες τις πτυχές του, ο δικηγόρος Βασίλης Νιζάμης και η ψυχολόγος Μαρία Τόπα, εκπρόσωπος του Κέντρου Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης (Κε.Συ.Σ.Ε.).
Στο σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Επιτροπής Κατερίνα Μπραρμπουδάκη, τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επικαιροποίηση και ο επανακαθορισμός του ρόλου του πατέρα στην ανατροφή και ψυχοσωματική εξέλιξη των παιδιών. «Προς επίρρωση της σημερινής κρατούσας άποψης, υπάρχουν αποτελέσματα μελετών τα οποία συγκλίνουν στις παρενέργειες, ψυχικές και σωματικές, που έχει για τα παιδιά η απουσία του πατέρα από τη ζωή τους, για διάφορους λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ.Μπαρμπουδάκη σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή προγραμματίζει για το μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις, που θα αναδεικνύουν και θα διερευνούν καθημερινά ζητήματα με κοινωνικό ενδιαφέρον, μέσα από το πρίσμα και την οπτική γωνία αναδιανομής των ρόλων των δυο φύλων στη σύγχρονη κοινωνία.
Σημειώνεται ότι, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, όπως μετονομάστηκε η Δημοτική Επιτροπή για τα δικαιώματα της Γυναίκας, στοχεύει στην ένταξη της οπτικής του φύλου στις πολιτικές του Δήμου Βόλου, με έμφαση στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην επίτευξη της ισότητας των φύλων έτσι ώστε άνδρες και γυναίκες να επωφελούνται ισότιμα  από τις δημόσιες παρεμβάσεις. Η ανασύσταση της Επιτροπής, τον Ιανουάριο του 2013, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ανταποκριθεί ο Δήμος στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων, την οποία υπέγραψε ο Δήμος Βόλου στις 7/11/2011, αναλαμβάνοντας δημόσια δέσμευση υπέρ της αρχής της Ισότητας των Φύλων και την εφαρμογή πολιτικών που περιλαμβάνονται στη Χάρτα.
Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, ενώ συμμετέχουν σ’ αυτή εκπρόσωποι των ακόλουθων φορέων: Εργατικό Κέντρου Βόλου, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Ελληνική Μέριμνα Βόλου, Πανελλήνια Οργάνωση Οικογένειας και Νεότητας, Ένωση Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών, Λύκειο Ελληνίδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: