Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Σημαντικό βήμα ενάντια στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του νερού

Όπως έγινε γνωστό από τους Οικολόγους-Πράσινους, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συμφώνησαν με την πρόσφατη πρόταση του Επιτρόπου Μπαρνιέ να εξαιρεθεί το νερό από τη νέα Οδηγία σχετικά με την ανάθεση των συμβάσεων παραχώρησης. Η σημασία αυτής της απόφασης φαίνεται από την άμεση αντίδραση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εταιριών Ύδρευσης Διεθνής (AquaFed), που με ανακοίνωσή της αντιτίθετα στην εξαίρεση του νερού από το πεδίο εφαρμογής της Oδηγίας, κάτι που προφανώς θίγει τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιρειών παροχής νερού.

Επί τάπητος τα θέματα του νερού και της αποχέτευσης

Τα σημαντικά θέματα του ευαίσθητου τομέα που διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΜΒ θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου, που συγκαλείται την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 13:00, στο Δημαρχείο Βόλου. Θέμα της συνεδρίασης «Η ΔΕΥΑΜΒ στο νέο ιστορικό της κύκλο – οι πολιτικές της για την ορθολογική και αειφόρο διαχείριση του νερού, την αποχέτευση και το περιβάλλον» και πραγματοποιείται σε συνέχεια της σχετικής δέσμευσης που είχε αναλάβει ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, εντός του Ιουλίου όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμαρχος, το θέμα θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

50 χρόνια «Ψαράδικης Βραδιάς» στην Αγριά

Επετειακό χαρακτήρα θα έχουν οι φετινές εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς» στην Αγριά, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση, το καλοκαίρι του 1964, και πλέον αποτελούν έναν από τους παλαιότερους και πιο επιτυχημένους θεσμούς της περιοχής. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα πέσει την Κυριακή 14 του μήνα, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να περάσουν όμορφες μουσικές και θεατρικές βραδιές. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου, το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς και τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε.  Δήμου Βόλου. 

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Anadolu στο Βόλο

Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Anadolu (Τουρκία) σηματοδοτεί την έναρξη της Θερινής Μουσική Ακαδημίας που θα πραγματοποιηθεί με έδρα το  Δημοτικό Ωδείο του Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και οργανώνει η beARTive υπό την αιγίδα του Δικτύου των Δημοτικών Ωδείων, το Σάββατο 13 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Η Συμφωνική Ορχήστρα Πανεπιστημίου Anadolu ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να συμβάλλει δραστικά στις τέχνες. Με την πεποίθηση ότι στόχος μιας πανεπιστημιακής ορχήστρας είναι να δημιουργεί ευκαιρίες για νέους μαέστρους, σολίστες και συνθέτες, προσπαθεί μέσα από τον πρόγραμμά της να προσφέρει συνθήκες για την επίτευξη του στόχου αυτού.