Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Δήμαρχου Βόλου με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Αν. Θεσσαλίας

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Αν. Θεσσαλίας κ. Αντ. Χιώτης, συνοδευόμενος από τον κ. Γ. Κουτσοφλίνη, εθνικό προπονητή ΣΕΓΑΣ της ομάδας παίδων – κορασίδων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για θέματα του κλασσικού αθλητισμού στο Δήμο Βόλου και την ευρύτερη περιοχή, με τον κ. Σκοτινιώτη να εκφράζει τη στήριξη της δημοτικής αρχής στις προσπάθειες της διοίκησης ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο χώρο του στίβου.
Μεταξύ άλλων τονίστηκε η ανάγκη να εξασφαλιστεί η αναγκαία πίστωση για την προμήθεια οργάνων στίβου για το Πανθεσσαλικό Στάδιο, ώστε να καταστεί εφικτή η ανάληψη μεγάλων εθνικών και διεθνών διοργανώσεων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία στο μέλλον, προκειμένου από κοινού να προωθήσουν την επίλυση των προβλημάτων και την αναβάθμιση του κλασσικού αθλητισμού στην περιοχή.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το Νοσοκομείο

Ενάντια στο ενδεχόμενο μείωσης των κλινών του Νοσοκομείου Βόλου υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εκφράζει την αντίθεσή του στη διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να μειώσει κατά 115 κλίνες μας προβλεπόμενες από την πλήρη εφαρμογή του Οργανισμού του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου και κατά 16 ή και περισσότερες των σημερινών κλινών.
Μείωση κλινών ή αναδιαρθρώσεις και επαναπροσδιορισμός μας χρήσης των υπαρχουσών δομών που δεν θα στοχεύουν στην αναβάθμιση και τη βελτίωση μας παρεχόμενης περίθαλψης μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους.
Πάγια θέση του Δήμου είναι η διατήρηση των υπαρχουσών κλινών, η πλήρης ανάπτυξη του Οργανισμού του Νοσοκομείου και η κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού του Νομού Μαγνησίας με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σωστή στελέχωση με γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Για το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό αδιαπραγμάτευτο και βασική προϋπόθεση είναι η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς κενά στη συγκρότηση των κλινικών και χωρίς ελλείψεις σε ζωτικής σημασίας αναλώσιμα υλικά».

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και τον Ολυμπιακό

Ψήφισμα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και τον Ολυμπιακό Βόλου εξέδωσε κατά πλειοψηφία στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, το οποίο έχει ως εξής:
«Η αποκάλυψη του σκανδάλου των στημένων παιγνιδιών έφερε την ιστορική ομάδα της πόλης μας, τον Ολυμπιακό Βόλου, στο «μάτι του κυκλώνα».
Ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσώπησε επάξια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους την πόλη μας στο πρωτάθλημα της Super League και ήδη διαγράφει σημαντική ευρωπαϊκή πορεία. Η πορεία της ομάδας αποδεικνύεται ότι είναι ανεξάρτητη από πρόσωπα και Διοικήσεις, που έρχονται και παρέρχονται.
 Όσοι αγαπάμε πραγματικά την ομάδα και την πόλη, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Οι πρώτοι που θέλουμε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και το γόητρο της ομάδας.