Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρωμένο σχέδιο της ΔΕΥΑΜΒ στην Αγριά για νερό, αποχέτευση και αντιπλημμυρική προστασία

Μέσα από έναν ανοιχτό, ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με τη διοίκηση και τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, η τοπική κοινωνία της Αγριάς ενημερώθηκε αναλυτικά για τα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας που πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσαν για το σκοπό αυτό ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ, το βράδυ της Πέμπτης στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς.

Περιβαλλοντική παρέμβαση από εθελοντές την Κυριακή στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως

Συμπολίτες – μέλη συλλογικοτήτων της πόλης του Βόλου ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να παρέμβουν δραστικά για τη βελτίωση του πάρκου στο Πεδίο του Άρεως με το κούρεμα των χόρτων, το καθάρισμα των ξερών δένδρων και άλλες παρεμβάσεις εξωραϊσμού. Πρόκειται για μια σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή  6 Οκτωβρίου από τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, με τη συνδρομή και την εθελοντική προσφορά του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, της Ομάδας ΛΕΦΕΔ Μαγνησίας και του Α.Σ. «Δημητριάς».

Επαγγελματικές σπουδές υψηλού επιπέδου στο Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται κανονικά οι εγγραφές σε όλες τις ειδικότητες του ΙΕΚ Δήμου Βόλου, που λειτουργεί υπό την ευθύνη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, για την εκπαιδευτική περίοδο 2013 – 2014. Υψηλού επιπέδου επαγγελματικές σπουδές σε 13 ειδικότητες, χαμηλά δίδακτρα, ουσιαστική επαγγελματική κατάρτιση, επίσημος κρατικός τίτλος σπουδών, υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης, είναι όσα προσφέρει το ΔΙΕΚ στους σπουδαστές του και χαρακτηρίζουν την 27χρονη επιτυχημένη πορεία του. Σύμφωνα με τα στελέχη του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, η εκπαιδευτική χρονιά που πέρασε ήταν μια τις πιο επιτυχημένες στην πορεία λειτουργίας της σχολής με ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις των σπουδαστών.

Εγγραφές στα καλλιτεχνικά και επιμορφωτικά τμήματα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα καλλιτεχνικών  και επιμορφωτικών μαθημάτων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) του Δήμου Βόλου. Θα λειτουργήσουν τμήματα στους τομείς του Θεάτρου, της  Μουσικής, του Χορού, των Εικαστικών και των ξένων γλωσσών και μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτά ενδιαφερόμενοι  κάθε  ηλικίας. Συγκεκριμένα εγγραφές γίνονται για τα τμήματα: