Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Ο Βόλος δεν θα γίνει Νέα Μανωλάδα

Σε δήλωσή του με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, σχετικά με την παραχώρηση αίθουσας στο χώρο του ΔΙΕΚ, για την υλοποίηση μαθημάτων εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά αλβανικής καταγωγής που ζουν στο Βόλο, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα: «Ο «τοπικός» βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος προχώρησε σε ένα ακόμη απεχθές ρατσιστικό κήρυγμα μίσους. Η απάντηση από την τοπική κοινωνία και όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της πρέπει να είναι άμεση και συντριπτική: ο Βόλος δεν θα γίνει Νέα Μανωλάδα. Ο Βόλος είναι μια ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία, στην οποία δεν πρόκειται να βρουν πρόσφορο έδαφος οι δυνάμεις που επενδύουν στην εξαθλίωση, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία και την τυφλή βία, χωρίς ίχνος σεβασμού στις παραδόσεις μας και χωρίς ίχνος ευθύνης για το μέλλον της χώρας.

Συνεργασία Δήμου Βόλου – Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας

Στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα σταθερό δίκτυο συνεργασίας των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής, έτσι ώστε μέσα από την ανταλλαγή προτάσεων και ιδεών να υλοποιηθούν δράσεις που θα συμβάλλουν στην άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, στην ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, συμφώνησαν ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας κ.Ευρυπίδης Δοντάς, σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημαρχείο.

Συντονισμός των τοπικών φορέων για πυρκαγιές και σεισμούς

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, αλλά και από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου υπό την προεδρία του Δημάρχου κ.Πάνου Σκοτινώτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων.

Περιφερειακό Συνέδριο στo Βόλο με θέμα: "Πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση"

Ξεκινούν αύριο στο Βόλο οι εργασίες του διήμερου Περιφερειακού Συνεδρίου με θέμα: "Πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση", που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου.  Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για τις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα για τη νομοθετική ατζέντα και τις πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθότι το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.

Εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στη Λεωφόρο Ειρήνης

Συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος στην  Λεωφόρο Ειρήνης, στο τμήμα μεταξύ των οδών Χρήστου Λούλη και  Μαιάνδρου, συνολικού μήκους 60 μ. και στο σύνολο της αμφίδρομης κυκλοφορίας. Για το λόγο αυτό θα διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους αυτούς το Σάββατο 20.4.2013 από τις 7.30 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι. Για την κίνηση των οχημάτων θα υπάρξουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Βόλου.

Βραδιά μουσικής δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Μια ξεχωριστή  βραδιά μουσικής δωματίου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μουσικόφιλο κοινό του Βόλου το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00μ.μ. στην αίθουσα «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  έργα των Th.Hansen, B.Τενίδη, M.Χατζιδάκι, M.Whitney και Vincent Bach, για τρομπέτα και πιάνο, που θα ερμηνεύσουν οι Λαρισαίοι μουσικοί  Γιάννης Γκουλιάρας στην τρομπέτα και Ευαγγελία Αργυροπούλου στο πιάνο.

Εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών στη Νέα Αγχίαλο


Εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθούν την περίοδο του Πάσχα στη Νέα Αγχίαλο και συγκεκριμένα στο χώρο του παλιού Τελωνείου που βρίσκεται στην παραλία. Οι εκθέσεις διοργανώνονται από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί το δημιουργικό δυναμικό της περιοχής. Η παρουσίαση των εκθέσεων θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 5.00 το απόγευμα. Οι καλλιτέχνες θα εκθέτουν τα έργα τους ανά μια εβδομάδα ο καθένας (από Παρασκευή ως Πέμπτη) μέχρι και τις 16 Μαΐου.