Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Δυναμικό ξεκίνημα της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά»

Από μαζική συμμετοχή, μεγάλη ευρύτητα σε πολιτική και κοινωνική εκπροσώπηση, αισιοδοξία και δυναμισμό, χαρακτηρίστηκε η πρώτη εκδήλωση της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βόλου και εκ νέου υποψήφιο κ.Πάνο Σκοτινιώτη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Απριλίου στο «Αχίλλειον». «Τα στοιχεία αυτά προδιαγράφουν ότι η νέα παράταξη θα αποτελέσει το πλειοψηφικό ρεύμα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου», τόνισε σε δήλωσή του ο κ.Σκοτινιώτης και επανέλαβε ότι στην προσπάθεια αυτή έχουν θέση όλες οι δημιουργικές και αναγεννητικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, με πρώτη απ’όλους τη νέα γενιά. «Σήμερα λέμε ναι στην ενότητα και κάνουμε το πρώτο βήμα. Θα ακολουθήσουν και άλλα. Γιατί αυτό που δημιουργούμε σήμερα είναι η φύτρα του μέλλοντος. Και στο μέλλον έχουν θέση όλες οι δυνάμεις, τις οποίες καλούμε ανοιχτά σε μια συνάντηση ευθύνης», είπε.

Ακόμη 11 υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα τοποθετηθούν άμεσα στο Δήμο Βόλου

Στην επέκταση του συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων προχωρά ο Δήμος Βόλου, καθώς υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση έντεκα (11) ακόμη υπόγειων κάδων, συνολικής δαπάνης 156.594,852 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η οποία υπογράφηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «EcoSynergy Κ.Κοσσυβάκης & ΣΙΑ Ε.Ε.», η παράδοση των υπόγειων κάδων σε κατάσταση πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας πρέπει να γίνει εντός προθεσμίας δυο μηνών. 

ΕΔΕΥΑ: Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης


Σημαντικές προτάσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την επόμενη φάση του «Καλλικράτη», κατέθεσε το Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) υπόψη του Προέδρου της Υποεπιτροπής της Βουλής αρμόδιας για θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών κ.Κυριάκου Βιρβιδάκη. Οι προτάσεις αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει στις Δ.Ε.Υ.Α. διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες δεν έλαβαν υπόψη τους τη φύση των επιχειρήσεων. Με την αφορμή αυτή, ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Π.Σκοτινιώτης επανέλαβε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής ότι είναι ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης-αποχέτευσης. 

Υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας

Αίτηση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) έως τις 15 Μαΐου 2014 καλούνται να υποβάλουν οι ιδιοκτήτες ή χρήστες σημείων υδροληψίας από επιφανειακά και υπόγεια ύδατα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Βόλου.

Ο Δήμος Βόλου και η Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου παρουσιάζουν τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου

Τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου και τα τραγούδια του, με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Τα λόγια και τα χρόνια 1963- 2013» από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», θα παρουσιάσει ο Δήμος Βόλου, σε μια εκδήλωση λόγου και μουσικής την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 8.15 το βράδυ στο νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ιωνίας (Ν.Μανδηλαρά - Σταδίου). Ο Μάνος Ελευθερίου – που συμπλήρωσε 50 χρόνια συνεχούς δημιουργίας – θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του με το δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. Ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου και αποσπάσματα από το έργο του «Μαύρα Μάτια. Ο Μάρκος Βαμβακάρης και η συριανή κοινωνία στα χρόνια 1905 – 1920» θα διαβάσουν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Μητσάκης και η ηθοποιός Αμαλία Γκιζά.