Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

“Πράσινες” παρεμβάσεις από το Δήμο Βόλου

Καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου Δήμου Βόλου σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα, με σκοπό την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, προωθήθηκε και ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η μεταμόρφωση του κόμβου στη συμβολή των οδών Δημητριάδος, Ιάσονος, Λαμπράκη με την μετατροπή του σιντριβανιού, το οποίο δεν λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, σε μια πράσινη γωνιά, με θαμνοειδή και εποχιακά φυτά. Η διαφορά είναι πλέον εμφανής, με ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα που διακοσμεί ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Ημερίδα για τους σεισμούς από τον ΟΑΣΠ και το Δήμο Βόλου

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, ο Ο.Α.Σ.Π. σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα  «Σεισμός και Μέτρα Προστασίας». Το επιστημονικό κλιμάκιο του Ο.Α.Σ.Π. που αποτελείται από τους κ. Κέρπελη Πλούταρχο Πολ. Μηχανικό Προϊστάμενο Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας, Δρ. Μώκο Βασίλειο Πολ. Μηχανικό και Παπαδάκη Παναγιώτη Αρχιτέκτονα Μηχανικό, θα παρουσιάσει σε Διευθυντές Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, και σε φορείς Πολιτικής Προστασίας, εισηγήσεις για τις επιπτώσεις του σεισμού στο δομημένο περιβάλλον, τα μέτρα αυτοπροστασίας και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης – ασκήσεις ετοιμότητας.

Συνεχίζονται οι προεγγραφές για τα σεμινάρια του ΙΕΚ Δήμου Βόλου

Σειρά σεμιναρίων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων διοργανώνει το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου, το πρώτο 10ημερο του Μαΐου 2012, με σκοπό όλοι όσοι ψάχνουν τρόπο να αξιοποιήσουν δημιουργικά και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους, να βρουν εκείνο το σεμινάριο ή τα σεμινάρια, που θα τους προσφέρουν σημαντικές γνώσεις και τη μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.