Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Να προχωρήσει άμεσα η συγκρότηση των Υπηρεσιών Εποπτείας των ΟΤΑ

Σε δήλωσή του με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων από τους νέους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, που ορκίστηκαν χθες ενώπιον του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα: «Η χθεσινή ορκωμοσία των νέων Γενικών Γραμματέων των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το αίτημα της Αυτοδιοίκησης για κατάργηση του θεσμού. Πολλώ μάλλον που μέχρι τώρα δεν έχουν καθοριστεί με σαφήνεια τα όρια λειτουργίας των συγκεκριμένων διοικητικών δομών και η προοπτική τους.

Σημαντικές διευκολύνσεις στα δίδακτρα των παιδικών σταθμών του Δήμου Βόλου

Την απαλλαγή από την καταβολή τροφείων για μισθωτούς με οικογενειακό εισόδημα έως 9.000 ευρώ και γονείς με επιδοτούμενο ταμείο (ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ) μέχρι 15.000 ευρώ, αλλά και σημαντικές διευκολύνσεις για τις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, θα ισχύσουν την περίοδο 2012 – 2013 στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Μάϊο. «Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και πιστοί στην κεντρική προγραμματική μας δέσμευση για ένα δήμο Πρόνοιας, υλοποιούμε την κοινωνική μας πολιτική με στόχο την ελάχιστη επιβάρυνση των δημοτών, όπου αυτή έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα», τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου κ. Π.Μαβίδης, και πρόσθεσε ότι βασικός στόχος είναι η ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της νέας πλατείας μπροστά από το Τελωνείο

Σε φάση ολοκλήρωσης των εργασιών βρίσκεται το έργο διαμόρφωσης της πλατείας στο χώρο της παλιάς ιχθυαγοράς, μπροστά από το Τελωνείο, που για αρκετά χρόνια παρέμεινε αναξιοποίητος. Ήδη τοποθετήθηκε η μεταλλική πέργκολα εμβαδού 120 τ.μ. και ύψους 3μ. η οποία προσφέρει την απαραίτητη σκίαση ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες φύτευσης. Συγκεκριμένα φυτεύτηκαν εννέα μεγάλα δέντρα, μουριές και φοίνικες, στα οποία θα προστεθούν νέα τον επόμενο μήνα, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ενώ ολοκληρώθηκε και η διαμόρφωση του χαμηλού πρασίνου με την τοποθέτηση του ταπήτων γρασιδιού και τη φύτευση περίπου διακοσίων σαράντα θάμνων και λουλουδιών.

Με παραδοσιακό τρόπο το κάλεσμα του Δημάρχου στον Πηλιορείτικο Γάμο

Με άλογα και ντυμένοι με παραδοσιακές πηλιορείτικες φορεσιές θα επισκεφθούν τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, την Πέμπτη το απόγευμα, οι διοργανωτές του Πηλιορείτικου Γάμου, προκειμένου να τον καλέσουν στις τριήμερες εκδηλώσεις για την αναβίωση του εθίμου που φέτος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί, στο πλαίσιο αναπαράστασης των παραδοσιακών εθίμων, θα τελεστεί ο πραγματικός γάμος ενός νέου ζευγαριού από το Βόλο, των Μάριου Σαχίνη και Ζωής Παπαπολύζου, οι οποίοι θα μετατρέψουν το δρώμενο σε πραγματικότητα. Το ίδιο είχε συμβεί και 23 χρόνια πριν, όταν νεαρό τότε ζευγάρι συμμετείχε με τον ίδιο τρόπο στην αναπαράσταση των πατροπαράδοτων εθίμων.

Κύπριους τουρίστες έφερε στο Βόλο το κρουαζιερόπλοιο “Orient Queen”

Κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο «Orient Queen» με σημαία Μάλτας, το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μύκονος, μεταφέροντας 762 τουρίστες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κύπριους, και 308 άτομα πλήρωμα. Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχθηκε το πρωί στο λιμάνι στέλεχος του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη, ενώ λίγο αργότερα το Κέντρο κατακλύστηκε από επισκέπτες που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για κοντινές διαδρομές.

Ανοίγει την Πέμπτη η αυλαία της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου

Σ΄ έναν όμορφο χώρο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι τετραήμερες εκδηλώσεις για τη Γιορτή Κρασιού που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους θεσμούς της περιοχής. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Βόλου - Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου και τον Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), σε συνεργασία με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και τους συλλόγους της περιοχής.