Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ο Δήμος Βόλου πρωτοπόρος στην αξιοποίηση προγράμματος για τη φιλοξενία παιδιών σε επιδοτούμενες θέσεις

Την ανάγκη να διασφαλιστεί η συνέχιση του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», για τη φιλοξενία παιδιών σε επιδοτούμενες θέσεις παιδικών - βρεφονηπιακών σταθμών των Δήμων, καθώς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, υπογραμμίζει η ΚΕΔΕ, η οποία μάλιστα προτείνει στην Κυβέρνηση την ενίσχυση του συγχρηματοδοτούμενου μέρους με 60 εκ.ευρώ από το Κοινωνικό Μέρισμα έτσι ώστε να επιτευχθεί το περσινό ύψος της χρηματοδότησης. 

Εξόρμηση καθαρισμού των ακτών στη Νέα Αγχίαλο

Οργανωμένη εξόρμηση καθαρισμού των ακτών πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου, σε συνεργασία με την 111 Πτέρυγα Μάχης, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Μαγνησίας και το «Βαρνάλειο» 2ο Δημοτικό σχολείο της περιοχής. Όλοι οι φορείς έδωσαν μαζικά το «παρών» σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του εθελοντισμού ως παράγοντα κοινωνικής προσφοράς.

Πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ενόψει της εορτής του Αγ.Πνεύματος, η Υπηρεσία Καθαριότητας αναπροσαρμόζοντας το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, θα λειτουργήσει και τις μέρες των αργιών μερικώς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου. Παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν υπόψη το πρόγραμμα λειτουργίας της Υπηρεσίας, ώστε να είναι η εικόνα του Δήμου Βόλου, όσο γίνεται, πιο ευχάριστη, και για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες.