Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Άνοιξε ο διάλογος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου στη Νέα Αγχίαλο

Οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση ακινήτων του Δήμου που βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, παρουσιάστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Νέας Αγχιάλου, παρουσία του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη και με τη συμμετοχή των αρμόδιων Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου και των φορέων της περιοχής. Κοινή ήταν η άποψη ότι η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής είναι στη σωστή κατεύθυνση και ότι πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο αξιοποίησης της σημαντικής ακίνητης περιουσίας, με σεβασμό στο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον και με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ξεκινά η λειτουργία των υπόγειων κάδων στο Δήμο Βόλου

Ξεκινά από αύριο Τετάρτη η λειτουργία του συστήματος υπόγειων κάδων που τοποθετήθηκε σε κεντρικά σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας και συνιστά μια πρωτοποριακή παρέμβαση του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Η παρέμβαση αφορά την τοποθέτηση 24 υπόγειων κάδων σε 10 σημεία του Δήμου Βόλου (5 στο Βόλο και 5 στη Ν. Ιωνία).

Αυξημένο ενδιαφέρον για την παρακολούθηση των προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων

Ξεκίνησε σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την παρακολούθηση των προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που θα υλοποιηθούν από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Βόλου. Η προθεσμία θα διαρκέσει 15 μέρες και πρέπει να σημειωθεί ότι, από την πρώτη κιόλας μέρα, παρατηρήθηκε αυξημένο ενδιαφέρον αφού ήδη υποβλήθηκαν 50 αιτήσεις, ενώ δεκάδες άτομα προσήλθαν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου για να ζητήσουν το έντυπο της αίτησης. Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν ενήλικες (άνεργοι και εργαζόμενοι) κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται στο Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Βόλου.