Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Να απεγκλωβιστούν οι ΔΕΥΑ από τους περιορισμούς προσλήψεων του δημοσίου τομέα

Την πιεστική ανάγκη να αναθεωρήσει η κυβέρνηση τη θέση της για τις προσλήψεις προσωπικού στις ΔΕΥΑ, τόσο αορίστου όσο και ορισμένου χρόνου καθώς και προσωπικού με συμβάσεις έργου, ανάλογα πάντοτε με τις πραγματικές ανάγκες τους, επισημαίνει ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε έγγραφό του προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α.Μανιτάκη και Εσωτερικών Ευρ.Στυλιανίδη. Ο κ.Σκοτινιώτης υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται λειτουργικά σε οριακό σημείο και οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα επειδή, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, αδυνατεί να καλύψει τις σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού, ειδικά εργατοτεχνικού.

Π.Σκοτινιώτης: Είμαστε στο δυσκολότερο χειμώνα και οι συμπολίτες μας χρειάζονται τις υπηρεσίες των Δήμων

Πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει ενωτικό ψήφισμα, με ομόφωνη στήριξη, όπως απαιτούσε η κρισιμότητα του εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, η οποία ωστόσο τελικά δεν καρποφόρησε παρά τη θετική αποδοχή από μεγάλη μερίδα συνέδρων. Ο κ.Σκοτινιώτης επεσήμανε ότι τα δύο σχέδια ψηφίσματος που είχαν κατατεθεί, είχαν ήσσονος σημασίας διαφορές, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν το διχασμό του Συνεδρίου σε μια τόσο οριακή στιγμή για την Αυτοδιοίκηση. Μετά την επιμονή να τεθούν σε ψηφοφορία τα δύο σχέδια ψηφίσματος, ο Δήμαρχος Βόλου εκφράστηκε με λευκή ψήφο.

Παράνομο το έγγραφο Αθανασίου για αναστολή διαδικασιών κτήσης ιθαγένειας

Κοινή δήλωση-πρόταση, με την οποία θεωρούν ότι  το έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χ.Αθανασίου παραβιάζει την αρχή της νομιμότητας για αναστολή διαδικασιών κτήσης ιθαγένειας «ενόψει προσεχούς δημοσίευσης αποφάσεων ΣτΕ», κατέθεσαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ έξι Δήμαρχοι μεγάλων Δήμων της χώρας, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη. Συγκεκριμένα, την πρόταση υπογράφουν, εκτός από τον κ.Σκοτινιώτη, οι Δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Ιωαννιτών ΦίλιπποςΦίλιος. 

Π.Σκοτινιώτης: Ο Δήμος Βόλου στηρίζει κάθε προσπάθεια για την απασχόληση ανέργων

Για μονότονη και ανούσια κριτική κατηγόρησε την παράταξη της ΛΑΣ ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στην ημερίδα της αναπτυξιακής σύμπραξης ΤΟΠΕΚΟ Βόλου, με θέμα την υλοποίηση του προγράμματος Τοπικών Σχεδίων Απασχόλησης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πιέσεις της Δημοτικής Αρχής για την καταβολή αποζημιώσεων στους σχολικούς τροχονόμους

Καθημερινές είναι οι πιέσεις που ασκεί η Δημοτική Αρχή Βόλου διά της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Σούλας Μπαρτζιώκα προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την καταβολή των αποζημιώσεων που οφείλονται στις εθελόντριες σχολικούς τροχονόμους. Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η καταβολή αποζημιώσεων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2012, ενώ από το υπουργείο δεν έχουν ζητηθεί ακόμη στοιχεία για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Έγγραφο Απ. Παντσά στον Υπουργό Υγείας για τη στήριξη του Κέντρου Ημέρας «ΚΗΠΟΣ»

Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ.Ανδρέα Λυκουρέντζου για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κέντρο Ημέρας «ΚΗΠΟΣ», ζητεί με έγγραφό του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ.Παντσάς, τονίζοντας την ανάγκη να τακτοποιηθούν άμεσα οι εκκρεμότητες ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση του προγράμματος. Ο κ. Παντσάς απευθύνει το έγγραφο με αφορμή πρόσφατη συνάντησή του με εργαζόμενους, χρήστες των υπηρεσιών του Κέντρου Ημέρας «ΚΗΠΟΣ» και συγγενείς των χρηστών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν αναλυτικά για την κατάσταση.