Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ Δήμου Βόλου – Νοσοκομείου

Σε ανταλλαγή δημοτικού ακινήτου με το ιδανικό μερίδιο που διαθέτει το Νοσοκομείο Βόλου επί του οικοπέδου της οδού Κασσαβέτη 16, όπου λειτουργούσε επί σειρά ετών το Στέκι Παιδιού, προχωρά ο Δήμος Βόλου, έπειτα από γόνιμη συνεργασία και καταρχήν συμφωνία του Δημάρχου κ.Πάνου Σκοτινιώτη και του Διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» κ.Κώστα Καραμπάτσα στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχαν στο γραφείο του Διοικητή. Το θέμα θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου και το πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων θα παρουσιαστεί σε κοινή συνέντευξη τύπου. Η ανταλλαγή αυτή ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση του οικοπέδου στο σύνολό του από το Δήμο Βόλου και την υλοποίηση της επιθυμίας του συμπολίτη κ.Χαράλαμπου Τσιμά να συμβάλει εμπράκτως με τη δωρεά του ιδιαίτερα σημαντικού χρηματικού ποσού των 500.000,00 €.

Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στο Δημαρχείο του Βόλου

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου πραγματοποίησε σήμερα ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη χώρα μας κ.Ραχμάν Μουσταφάγεφ, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του κ.Κώστα Καραμεσήνη και τον Πρόεδρο της ένωσης Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας κ.Γιώργο Ζαφείρη. Λόγω απουσίας του Δημάρχου στην Αθήνα, τον Πρέσβη υποδέχθηκαν η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσα Οικονόμου ως αναπληρώτρια του Δημάρχου και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημήτρης Δερβένης.

Πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης και την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Ξεκινά από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη ανέργων σε πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων Απασχόλησης (ΤοπΣΑ) και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Βόλου με συντονιστή την ΑΝΕΒΟ Α.Ε. Το πρόγραμμα στοχεύει συγκεκριμένα στην προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων  (Κοιν.Σ.Επ.).

Δήλωση του Δημάρχου Βόλου για τον θάνατο του Τάκη Συνετόπουλου

Σε δήλωσή του για το θάνατο του Τάκη Συνετόπουλου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: Ο κόσμος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, η οικογένεια του Ολυμπιακού, η τοπική κοινωνία στο σύνολό της. θρηνούν για τον άδικο χαμό του Τάκη Συνετόπουλου, ενός ανθρώπου που τίμησε ως ποδοσφαιριστής  την πόλη μας και τα εθνικά χρώματα. Ο Τάκης Συνετόπουλος υπήρξε σπάνιο ποδοσφαιρικό ταλέντο και έκανε σπουδαία καριέρα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ολυμπιακό  Πειραιώς, ενώ αγωνίστηκε και διακρίθηκε σε όλες τις εθνικές ομάδες (Νέων, Ενόπλων και Ανδρών). Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του".

Π.Σκοτινιώτης: Να αντιδράσουμε συντονισμένα στις υπέρογκες αυξήσεις στα διόδια

Σε δήλωσή του για τις αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του νέου χρόνου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση διάλεξε τον χειρότερο και πλέον αναποτελεσματικό τρόπο για να καλύψει την απόκλιση στα προσδοκώμενα έσοδα από  τα διόδια των μεγάλων οδικών αξόνων, η οποία  υπήρξε από τις αρχικές συμβάσεις του 2007.  Οι νέες, υπέρογκες αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων, τις οποίες προβλέπουν οι αναθεωρημένες συμβάσεις των οδικών έργων που θα κυρωθούν σύντομα από την Βουλή και θα τεθούν σε ισχύ από 1-1-2014, είναι βέβαιο ότι και τους πολίτες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο και μάλιστα σε αυτήν την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, αλλά και την απόκλιση από τα προσδοκώμενα έσοδα δεν θα καλύψουν, αφού θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων στους οδικούς άξονες.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση …στα χέρια της Αυτοδιοίκησης

“Η Ελληνογερμανική Συνέλευση, μετά την πιλοτική περίοδο διερευνητικών δράσεων και συναντήσεων, περνάει πλέον, αποκλειστικά σε διαδημοτικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, ως αυτοδύναμη διαδικασία. Στην περαιτέρω συνεργασία, αποφασιστικό ρόλο θα παίξουν οι Κεντρικές Ενώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, εκτιμά ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημήτρης Δερβένης ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Βόλου στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από τα επίσημα κείμενα της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, όπως συμφωνήθηκαν στη Νυρεμβέργη, στις 22-23 Οκτωβρίου και τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Εκδήλωση του Δήμου Βόλου με θέμα «Η κακοποίηση του παιδιού στο οικογενειακό περιβάλλον»

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού και Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στην με θέμα:  «Η κακοποίηση του παιδιού στο οικογενειακό περιβάλλον». Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Συνήγορος του Παιδιού κ. Γεώργιο Μόσχος – Δικηγόρος. Άλλοι ομιλητές είναι ο Γ.Νικολαϊδης – Ψυχίατρος στο Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού και Χ.Ξηραδάκη, Ψυχολόγος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Απ.Παντσάς.

Ημερίδα με θέμα την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο Βόλο

Στο πλαίσιο υλοποίησης των Τοπικών Σχεδίων Απασχόλησης (ΤοπΣΑ), προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας, η αναπτυξιακή σύμπραξη ΤοπΣΑ ΒΟΛΟΥ, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης της Πράξης «+Εργασίες Τοπικές Πρωτοβουλίες για νέες Ευκαιρίες Απασχόλησης στο Βόλο», την ερχόμενη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 9:30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Νικομηδείας 2 με Καραμπατζάκη, Νέα Ιωνία). Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι δράσεις που περιλαμβάνει η Πράξη, καθώς επίσης η σκοπιμότητα και τα αναμενόμενα αποτελέσματά της. Κεντρικός στόχος της Πράξης είναι η ενίσχυση δημιουργίας τουλάχιστον 12 κοινωνικών επιχειρήσεων στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Πρωτογενούς Παραγωγής από 80 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, νέους επιστήμονες και ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.