Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ενισχύεται ο τομέας ανακύκλωσης με 400 μπλε κάδους και ένα απορριμματοφόρο

Την ενίσχυση του συστήματος ανακύκλωσης με επιπλέον 400 μπλε κάδους και ένα απορριμματοφόρο μικτού βάρους 16 τόνων για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, τονίζοντας ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την επέκταση της ανακύκλωσης και στις υπόλοιπες 6 Δημοτικές Ενότητες, πέραν του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και της Αγριάς όπου ήδη εφαρμόζεται.

Π.Σκοτινιώτης: Θα προστατεύσουμε τους κοινόχρηστους χώρους

Σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τους κοινόχρηστους χώρους προς όφελος της πόλης και των πολιτών, έστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με αφορμή διαμαρτυρίες καταστηματαρχών της οδού Κουμουνδούρου. «Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα των επαγγελματιών, ειδικά αυτή την εποχή, αλλά η πόλη πρέπει να λειτουργήσει με κανόνες και νόμους. Ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής Αστυνομίας είναι να εφαρμόζουν τους κανόνες και όχι να κάνουν τα «στραβά μάτια» στο όνομα της οποιασδήποτε σκοπιμότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αλλάζουν οι πληροφοριακές πινακίδες στις εισόδους οικισμών του Δήμου Βόλου

Μια σημαντική παρέμβαση με αντικείμενο την τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις βασικές εισόδους των οικισμών του ενιαίου Δήμου Βόλου, αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της εικόνας της πόλης στο σύνολο του διευρυμένου Δήμου. Συνολικά θα αποξηλωθούν 71 πινακίδες και θα τοποθετηθούν 164 νέες. Αυτό σημαίνει ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν από τη συνένωση των Δήμων ακόμη και σε οικισμούς όπου δεν υπήρχε έως τώρα πληροφοριακή σήμανση. 

Επέκταση του δημοτικού φωτισμού στο Σουτραλί και τα Πλατανίδια

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης των δικτύων ηλεκτροφωτισμού σε δύο περιοχές του Δήμου Βόλου ιδιαίτερα αναπτυσσόμενες και πολυσύχναστες, στις οποίες μέχρι σήμερα ο δημοτικός φωτισμός δεν ήταν επαρκής.  Πρόκειται για το παραλιακό μέτωπο στα Πλατανίδια και το αντίστοιχο στο Σουτραλί της Αγριάς, όπου θα εκτελεστούν εργασίες συνολικής δαπάνης 53.899,99 ευρώ (προϋπολογισμός μελέτης 70.000 ευρώ), σε χρονικό διάστημα 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Σ.Αργύρης-Σ.Μπούρας-Α.Τσέλλος Ο.Ε.».

Βόλος – Δήμος με πολλαπλή ταυτότητα - Άρθρο του Πάνου Σκοτινιώτη στο airetos.gr

Αποτελεί πλέον κοινό τόπο πως στην Ελλάδα βιώνουμε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, με την ανησυχία και την αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας να κυριαρχούν στην κοινωνία, ενώ τα κοινωνικά προβλήματα παίρνουν πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και δημοσιονομική. Είναι κρίση πολύμορφη: πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική. Σε αυτή την πραγματικά  ιστορική συγκυρία η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει ουδέτερη. Ούτε και πρέπει να επιτρέψει την ισοπέδωση και καταρράκωσή της μέσα σε κλίμα γενικής αμφισβήτησης των πάντων και απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος. Η Αυτοδιοίκηση, αντίθετα, επιβάλλεται να βρει το δικό της βηματισμό, δίπλα στον κόσμο και μέσα στα αγωνιώδη ερωτήματά του. Δεν πρέπει να γίνει μέρος του προβλήματος, αλλά της λύσης του.