Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο Βόλος υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

Την ερχόμενη Τρίτη 15 Μαΐου θα περάσει από την πόλη του Βόλου η Ολυμπιακή Φλόγα,  στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012», μεταφέροντας το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Ο Δήμος Βόλου έχει προγραμματίσει Τελετή Υποδοχής της Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στις 4:30 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου (πλατεία Τάσσου), η οποία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Επίσκεψη του Στ. Μπένου στα αρχαία Θέατρα του Δήμου Βόλου

Διήμερη επίσκεψη εργασίας στα αρχαία θέατρα της Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» κ. Σταύρος Μπένος μαζί με τους επιστημονικούς υπεύθυνους, τους προϊσταμένους των Εφορειών  Αρχαιοτήτων καθώς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Η επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαΐου, αποτελεί δε τη συνέχεια επανειλημμένων επισκέψεων γνωριμίας τα τελευταία χρόνια και έχει διπλό σκοπό:
-να διαπιστωθεί επί τόπου η σημερινή κατάσταση των μνημείων
-να συνεχισθεί με εντονότερους ρυθμούς η αδιάκοπη προσπάθεια για την ανάδειξή τους.

Συνεργασία Δήμου Βόλου με Φιλοζωϊκές Οργανώσεις

Τρόποι ελαχιστοποίησης του προβλήματος των αδέσποτων στο Δήμο Βόλου αναζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχε, στο κτήριο Στρεφτάρη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Παρέμβασης, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς με εκπροσώπους των Φιλοζωικών Συλλόγων Βόλου, «Κόσμος και Φύση» και «Φι.Ο.Β.». Στη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για  διάφορα θέματα, όπως η δυνατότητα των δημοτών να μετακινούνται ελεύθερα στους δρόμους και τους κοινοχρήστους χώρους, η ειρηνική και υγιεινή συνύπαρξη των ανθρώπων με τους πολύ καλούς φίλους τους, η σωστή διαχείριση του κοινωνικού αυτού θέματος, σύμφωνα με το Νόμο 4039/ 2012.