Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Βόλου: Αγώνας για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των διδακτηρίων

Παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο και τις δραματικές περικοπές πόρων, ο Δήμος Βόλου εξαντλεί κάθε περιθώριο, ώστε να καλυφθούν οι βασικές τουλάχιστον ανάγκες των διδακτηρίων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014. «Σε μια εποχή που οι δαπάνες για την Παιδεία διαρκώς περιορίζονται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται με το χειρότερο τρόπο, η Δημοτική Αρχή του Βόλου, αισθανόμενη το βάρος της κοινωνικής ευθύνης, θέτει τα θέματα της εκπαίδευσης σε απόλυτη προτεραιότητα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φώτη Λαμπρινίδη, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντηρήσεων και επισκευών στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Βόλου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ξεκινάει το έργο σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του Σέσκλου με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ

Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινάει το αμέσως επόμενο διάστημα η κατασκευή ενός ακόμη έργου της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης αστικών αποβλήτων στο έδαφος και εντάσσεται στο πλαίσιο των έργων που θα συμβάλλουν στη θωράκιση του Παγασητικού, με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Πρόκειται για το έργο «Σύνδεση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Σέσκλου με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων ΔΕΥΑΜΒ», συνολικής δαπάνης 276.526,71 €. Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, η οποία υπεγράφη από τον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρεία ΛΕΩΝ Α.Τ.Ε., το έργο θα εκτελεστεί εντός προθεσμίας οκτώ (8) μηνών από την έναρξη των εργασιών.

Σπουδές για όλους στο δημοτικό Ωδείο Βόλου και στη δημοτική Σχολή Χορού

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι εγγραφές στα τμήματα Μουσικής και Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Οι εγγραφές αφορούν όλα τα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και του παραρτήματος της Νέας Ιωνίας,  όπως και της  Δημοτικής Σχολής Χορού. Οι σπουδές απευθύνονται σε ενδιαφερομένους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 4-8 ετών και τη διδασκαλία μουσικών οργάνων έως τα Διπλώματα Ανωτέρων θεωρητικών και Σύνθεσης. Το Ωδείο ανοίγει τις πόρτες του, για τους  νέους της πόλης που επιθυμούν να έχουν δωρεάν μία πρώτη γνωριμία με τα όργανα, καθώς και με όλους τους τομείς δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται.