Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Να δοθεί παράταση εξόφλησης δικαστικών αποφάσεων κατά του Δήμου

Σοβαρό πρόβλημα στους Δήμους προκαλεί η αιφνίδια αλλαγή στάσης του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο δεν δέχεται πλέον, οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος των ΟΤΑ για υποχρεώσεις προς τρίτους, που εκδόθηκαν μέσα στο 2014, να πληρωθούν από τα υπόλοιπα εγκεκριμένα ποσά των προγραμμάτων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Δήμων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πρόσφατη τελεσίδικη δικαστική απόφαση που αφορά τους σχολικούς φύλακες του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, ενώ οι συνάδελφοί τους του πρώην Δήμου Βόλου, για τους οποίους εκδόθηκε αντίστοιχη δικαστική απόφαση στο τέλος του 2013, πληρώθηκαν κανονικά στις αρχές του 2014.

Εκδήλωση του Δήμου Βόλου για τη βράβευση μαθητικών εντύπων

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας πρόκειται να πραγματοποιήσει και φέτος εκδήλωση για την «Παρουσίαση και Βράβευση Μαθητικών Εντύπων». Με επιστολή της προς τους Διευθυντές όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κ.Μπαρτζιώκα ζητεί να ενημερωθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για τη δράση αυτή, προκειμένου να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή. Πρόκειται, όπως σημειώνει, για μια αξιόλογη πρωτοβουλία η οποία σχεδιάστηκε με γνώμονα την παιδαγωγική άποψη ότι το σχολείο αποτελεί χώρο όπου καλλιεργούνται κι αναπτύσσονται καθημερινά, η γνώση, η έκφραση και η δημιουργία. Η δράση αυτή έχει «αγκαλιαστεί» από τα σχολεία του Δήμου και διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία. 

«Δημοκρατία και χειροπέδες»

Απαντώντας σε χθεσινή δήλωση του Αχ.Μπέου, ο κ.Απόστολος Παπατόλιας τονίζει τα ακόλουθα:
«Κύριε Μπέο, εγώ δικάστηκα, επειδή υποστήριξα θαρραλέα τη γνώμη μου απέναντι στα αποκρουστικά κομματικά κατεστημένα. Εσείς, αντιθέτως, κατηγορείστε για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για στημένα παιχνίδια. Σας έβαλαν χειροπέδες για υποθέσεις διαφθοράς. Εγώ δικάστηκα, επειδή κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις πολιτικές μου κρίσεις και την ελεύθερη έκφρασή μου. Εσείς, πάλι, προφυλακιστήκατε για οικονομικά εγκλήματα. Φαντάζομαι ότι –ακόμη κι εσείς– αντιλαμβάνεστε τη διαφορά…Κάθε απόπειρα συμψηφισμού είναι συνεπώς αστεία. Όχι όμως και οι χειροπέδες που σας πέρασαν.

Υ.Γ.: Εμένα προσφωνείτε χαϊδευτικά «Λάκη» (κανένα υποκοριστικό δεν με ενοχλεί), εσείς όμως «λακίζετε» ξανά στη δημόσια αντιπαράθεση. Θυμίζω ότι είναι η δεύτερη φορά που το βάζετε στα πόδια, μπροστά στον κίνδυνο να αποκαλυφθεί στα μάτια των πολιτών πόσο ανεπαρκής είστε ως υποψήφιος…

Γόνιμος διάλογος Π.Σκοτινιώτη με επαγγελματίες και φορείς της Πορταριάς

Τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες στην αίθουσα συσκέψεων του πρώην Δημαρχείου Πορταριάς, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ.Γκουντέλιας, ο Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και πρώην Δήμαρχος Πορταριάς Β.Κοντορίζος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πορταριάς Δ.Βλαχούτσος και εκπρόσωποι από τις Σταγιάτες, το Κατηχώρι και την Άλλη Μεριά.