Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκης στο Δήμο Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Αντ. Μανιτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για την προετοιμασία του Δήμου Βόλου σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου, σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Ν.Οικονόμου.

Νέα παρέμβαση Π. Σκοτινιώτη για την αποκατάσταση των πληγέντων από τη χαλαζόπτωση παραγωγών

Την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Ναπολέοντα Μαραβέγια, ώστε η πολιτεία να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της προς τους πληγέντες παραγωγούς της Δράκειας και του Αγίου Λαυρεντίου, ζητεί με επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Στο μεταξύ, στελέχη του ΕΛΓΑ επισκέφθηκαν σήμερα τη Δράκεια για μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών και ανακοίνωσαν στους παραγωγούς ότι από την ερχόμενη εβδομάδα και για 15 ημέρες θα μπορούν να υποβάλλουν τις σχετικές δηλώσεις στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Νέα βλάβη στο υδραγωγείο της Αγριάς

Νέο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης της Αγριάς, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις προηγούμενες μέρες την περιοχή, και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο μετά τις εκτεταμένες εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στις δυο γεωτρήσεις της Δημοτικής Ενότητας. Αυτή τη φορά η βλάβη στο υδραγωγείο της Αγριάς οφείλεται στην καταστροφή του δεύτερου κινητήρα της γεώτρησης «Τρύπιο Λιθάρι» από κεραυνό, με συνέπεια την οριακή κάλυψη των αναγκών του οικισμού με πόσιμο νερό.

Μαθητευόμενοι του ΟΑΕΔ απασχολούνται στο Δήμο Βόλου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη είχε σήμερα ο Διευθυντής του ΟΑΕΔ κ. Ναπολέων Κολοβός, με αφορμή την έναρξη συνεργασίας για την πρακτική άσκηση σπουδαστών των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας  (ΕΠΑΣ.Σ. Μαθητείας) του ΟΑΕΔ. Οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Κολοβός εξέφρασαν αμοιβαία ικανοποίηση για τη συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων και συμφώνησαν να συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για τόνωση της απασχόλησης στην περιοχή.

Εργασίες ηλεκτροφωτισμού στο Σουτραλί και τα Πλατανίδια

Τους όρους διακήρυξης για το έργο επέκτασης και αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες, προϋπολογισμού 70.000,00€, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου στην τελευταία συνεδρίασή της, όπως δήλωσαν η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής κ.Νατάσα Οικονόμου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης. Το έργο θα υλοποιηθεί με τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού και περιλαμβάνει την ανακαίνιση και επέκταση των δικτύων σε δύο περιοχές του Δήμου Βόλου ιδιαίτερα αναπτυσσόμενες αλλά και πολυσύχναστες, στις οποίες μέχρι σήμερα ο δημοτικός φωτισμός δεν  ήταν επαρκής.  Οι περιοχές αυτές είναι το παραλιακό μέτωπο στα Πλατανίδια και το αντίστοιχο στο Σουτραλί της Αγριάς.

Σπουδαστές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στο ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοσμήματος

Για 5η συνεχή χρονιά το τμήμα κοσμήματος του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου συμμετείχε στο 20ο συνέδριο του PLE (Πανευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σχολών (Αργυροχρυσοχοΐας) που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας από 17 έως 21 Μαΐου 2012. Στο συνέδριο συμμετείχαν 15 σχολές κοσμήματος από όλη την Ευρώπη.