Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Μεταρρυθμίσεις ή πίσω ολοταχώς στις ρίζες του κατακερματισμού, της κρατικής και κομματικής χειραγώγησης της Αυτοδιοίκησης; Άρθρο του Ηλία Ξηρακιά, Αντιδημάρχου Βόλου, στον Ταχυδρόμο

Είναι κοινοτοπία να επαναλάβει κανείς ότι η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας δεν προέκυψε ως «κεραυνός εν αιθρία» κι ότι η οριστική έξοδος από τη σημερινή κατάσταση δεν θα είναι εύκολη, αν ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό κίνημα δεν «σαρώσει» τη χώρα, το κράτος, την Αυτοδιοίκηση κλπ κι αν δεν ανατραπούν πλήρως νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος που μας οδήγησαν μέχρις εδώ. Μια πραγματική επανάσταση που θα καταστήσει το διοικητικό σύστημα της χώρας, τόσο στο επίπεδο του κράτους όσο και της αυτοδιοίκησης, σύγχρονο και αποτελεσματικό, στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος. Η μεταρρύθμιση που επιχειρήθηκε το 2010, με το Σχέδιο «Καλλικράτης», ήταν ένα σημαντικό βήμα μπροστά, έγινε δε σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, αφού η καθιέρωση δύο επιπέδων Αυτοδιοίκησης και η ανασυγκρότηση των μικρών και αδύναμων Δήμων και Κοινοτήτων ήταν ένα πάγιο αίτημά της τα τελευταία 35 χρόνια.

Αύριο η μoναδική συναυλία του Θoδωρή Οικονόμου «Από την Οδύσσεια στη μελοποίηση του Καβάφη»

Με τη μοναδική συναυλία υπό τον τίτλο «Από την Οδύσσεια στη μελοποίηση του Καβάφη», που περιλαμβάνει τη μουσική που έγραψε ο Θοδωρής Οικονόμου για την παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Οδύσσεια» σε σκηνοθεσία του κορυφαίου δημιουργού Robert Wilson, κορυφώνεται αύριο Σάββατο 16 Νοεμβρίου το επταήμερο αφιέρωμα του Δήμου Βόλου στον Αλεξανδρινό ποιητή Κ.Καβάφη. Η συναυλία, η οποία αποτελεί μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός για την πόλη του Βόλου, θα δοθεί στις 9 το βράδυ, στο νέο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Υπενθυμίζεται ότι το αφιέρωμα στον Καβάφη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή, από το Δήμο Βόλου και τα νομικά του πρόσωπα ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε. και Μουσείο Α.Κ. Δάμτσα, με την υποστήριξη τοπικών φορέων που υπηρετούν τα γράμματα και τον πολιτισμό.

Π. Σκοτινιώτης: Το λιμάνι πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει την τοπική κοινωνία

Την ανάγκη να εφαρμοστούν άμεσα οι περιβαλλοντικοί όροι που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία του λιμένος Βόλου, ώστε να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και λειτουργία του προς όφελος της πόλης, της τοπικής κοινωνίας, των παραγωγικών δυνάμεων και των ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο του, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε δήλωσή του μετά την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το θέμα αυτό, την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική. Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε συγκεκριμένα ότι «το λιμάνι είναι κατεξοχήν ένα θέμα το οποίο πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει την τοπική κοινωνία, τους φορείς της και τις παραγωγικές δυνάμεις. Αποτελεί κλασική περίπτωση όπου ανάπτυξη και περιβάλλον συμβαδίζουν, αφού η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων αποτελεί προϋπόθεση για να διατηρηθούν ζωντανές οι παραγωγικές δραστηριότητες του λιμανιού.

Επίσκεψη σπουδαστών του ΔΙΕΚ στο Volos Info

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου (Volos Info), πραγματοποίησαν την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου οι σπουδαστές του α΄ και γ΄ εξαμήνου της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» του δημοτικού ΙΕΚ Βόλου που λειτουργεί υπό την ευθύνη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης, τις έρευνες που πραγματοποίησε το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου σχετικά με το προφίλ των επισκεπτών και το βαθμό ικανοποίησης από την παραμονή τους στην περιοχή, όπως και για το σχεδιασμό δράσης της επόμενης τουριστικής περιόδου.