Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Δήμος Βόλου: «Ευαισθητοποιούμαστε όλοι για πιο καθαρές ακτές»

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου προχωρά στη διανομή χάρτινων σταχτοθηκών στις παραλίες για τη διευκόλυνση των καπνιστών, ζητώντας τη συνδρομή τους για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της συγκέντρωσης στις ακτές πολλών αποτσίγαρων και με δεδομένη τη δυσκολία περισυλλογής τους, ανέλαβε από πέρυσι την πρωτοβουλία για την ένταξη της σχετικής δράσης στο σχεδιασμό της και την προμήθεια 30.000 χάρτινων σταχτοθηκών, για να αξιοποιούνται στις ακτές του Δήμου.

Π.Σκοτινιώτης: Επιβεβλημένη η ίδρυση Πειραματικών Σχολείων και στο Βόλο

Την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, ώστε να προχωρήσει η  ίδρυση και λειτουργία Πειραματικών Σχολείων και στο Βόλο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σχεδιασμού που προωθεί η κυβέρνηση, ζητεί με έγγραφό του προς τον κ.Ανδρέα Λοβέρδο, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Με αφορμή πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πόλη του Βόλου απουσιάζει από τον σχεδιασμό αυτό, ενώ την ίδια ώρα προβλέπεται η δημιουργία 4 Πειραματικών Σχολείων στη Λάρισα, ο κ.Σκοτινιώτης υπογραμμίζει ότι είναι αδιανόητο να μη γίνει ορθολογική κατανομή των Πειραματικών Σχολικών Μονάδων της Θεσσαλίας ανάμεσα στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεωρείται επιβεβλημένη η ίδρυση και λειτουργία Πειραματικού Σχολείου στο Βόλο. 

Γιορτή Ελιάς με τετραήμερες εκδηλώσεις και φέτος στη Δράκεια

Με τετραήμερες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν λαϊκό πανηγύρι, θεατρική παράσταση, διαγωνισμό μαγειρικής, παιχνίδια για παιδιά και δράσεις για μεγάλους, θα τιμήσουν και φέτος οι  Δρακειώτες το βασικό καρπό της γης τους, την ελιά. Η Γιορτή Ελιάς, που  διοργανώνεται και φέτος από το Δήμο Βόλου, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Δράκειας, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο «Η Δράκεια» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δράκειας, θα διαρκέσει από το Σάββατο 9 Αυγούστου έως την Τρίτη 12 Αυγούστου και αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή που θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να διασκεδάσουν μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις.